Elveția a câștigat Eurovision 2024 cu piesa „The Code”, despre identitatea non-binară (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Elveția a câștigat Eurovision 2024 cu piesa „The Code”, despre identitatea non-binară (VIDEO)

Elveția a câștigat finala Eurovision 2024, care s-a desfășurat sâmbătă seara la Malmo, Suedia. Melodia câștigătoare se numește „The Code” și este interpretată de Nemo, un cântăreț în vârstă de 24 de ani. Aceasta a adunat 365 de puncte din partea juriului și alte 226 de puncte din partea publicului. 

Melodia „The Code” este interpretată de cântărețul elvețian Nemo. Aceasta a fost pe lansată pe 29 februarie 2024 și redă experiența de împăcare cu identitatea non-binară, fiind scrisă de Nemo și alți trei compozitori.

Croația, reprezentată de Baby Lasagna, cu piesa „Rim Tim Tagi Dim”, a completat podiumul liderilor, clasându-se pe locul doi.

Pe locul trei s-a clasat Ucraina, reprezentată de interpretele alyona alyona & Jerry Heil cu piesa „Teresa & Maria”.

 

Amintim că interpreta Natalia Barbu, care a reprezentat Republica Moldova în acest an, nu a reușit să se califice în finala concursului Eurovision, ediția 2024.  Ea a mai reprezentat Republica Moldova la Eurovision în anul 2007 cu piesa „Fight”. Interpreta s-a clasat atunci pe locul 10, cu un total de 109 puncte.

Cel mai bun rezultat pe care l-a obținut vreodată Moldova la Eurovision a fost în 2017. Atunci, trupa Sunstroke Project, cu piesa Hey Mamma, s-a clasat pe locul 3.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: