Emiratele Arabe Unite au donat Moldovei 2000 de doze de vaccin produse de compania chineză Sinopharm
Full Article 2 minutes read

Emiratele Arabe Unite au donat Moldovei 2000 de doze de vaccin produse de compania chineză Sinopharm

Emiratele Arabe Unite au donat Republicii Moldova 2000 de doze de vaccin anti-COVID-19 produse de compania Sinopharm. Decizia vine ca răspuns la apelul prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi, adresat șeicului Abdullah bin Zayed Al Nahyan, ministru al afacerilor externe și cooperării internaționale al EAU, se arată într-un comunicat publicat pe 12 martie.

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a transmis aprecierea Executivului de la Chișinău pentru gestul de solidaritate al autorităților de la Abu Dhabi, menționând că sosirea lotului de vaccinuri reconfirmă relațiile de prietenie și buna cooperare de care se bucură Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite.

Precizăm că serul produs de compania Sinopharm a fost aprobat pe 4 martie de către membrii Comitetului Național Consultativ de Experți în domeniul imunizărilor (NITAG).

În prezent, în Republica Moldova și în Europa sunt autorizate în regim de urgență patru vaccinuri: Pfizer, AstraZeneca, Moderna și Johnson & Johnson. În lista de așteptare sunt alte circa 15 vaccinuri, inclusiv vaccinul rusesc Sputnik V.

Specialiștii în imunizare și autoritățile responsabile de gestionarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova vor decide asupra utilizării lotului menționat, în conformitate cu recomandările internaționale și naționale, prin asigurarea și administrarea în timp util a vaccinurilor sigure și eficiente populației Republicii Moldova, conform prevederilor Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19 și cadrului normativ în vigoare.

Recepționarea donației va fi efectuată de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică, lotul fiind transferat la depozitul național de vaccinuri pentru a asigura păstrarea în conformitate cu instrucțiunea vaccinului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: