„Escaladările în Transnistria – calea către război”: Krasnoselski, despre forumul pentru reintegrare care va avea loc la Chișinău
Full Article 3 minutes read

„Escaladările în Transnistria – calea către război”: Krasnoselski, despre forumul pentru reintegrare care va avea loc la Chișinău

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, consideră că escaladarea situației în regiunea transnistreană ar putea duce la un război mondial. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni, la postul loc „Pervîi Pridnivstrovskii”. Potrivit lui Krasnoselski, forumul pentru reintegrare, care urmează să fie organizat la Chișinău pe 11 aprilie, în colaborare cu Biroul politici de reintegrare, ar urma să „legitimeze măsurile de presiune asupra regiunii transnistrene”.

„Se pare că Moldova și mulți participanți la procesul de negociere, cei care vor participa la acest forum, ca să spunem așa, jonglează cu făclii aprinse într-o pulbere. Dar acesta este un lucru periculos. Poate să sară și în aer, mai devreme sau mai târziu. Întotdeauna am spus – nu vă atingeți de Transnistria. Escaladarea în Transnistria este calea către război. Poate la un război mondial. (…) Totul este probabil”, a spus Krasnoselski.

El a adăugat că se bazează „pe bunul simț al tuturor participanților la procesul de negociere”.

Răspunzând unei întrebări despre forumul, care se organizează pe 11 aprilie la Chișinău, Krasnoselski a menționat că „acest forum vrea să legitimeze măsuri de presiune asupra Transnistriei”.

NM a cerut un comentariu din partea Biroului de Reintegrare, însă până la publicarea știrii, nu am primit un răspuns la solicitarea expediată.

ACTUALIZARE: Chișinăul a numit „nepotrivită și contraproductivă” recenta declarație a liderului nerecunoscut de la Tiraspol despre forumul pentru reintegrare, care are loc pe 11 aprilie la Chișinău. Biroul politici de reintegrare a comentat, pentru NewsMaker, declarația lui Vadim Krasnoselski că „acest forum vrea să legitimeze măsuri de presiune asupra Transnistriei” și că escaladarea situației în regiunea transnistreană ar putea duce la un război mondial. Detalii AICI.

***

Menționăm că peste 100 de persoane din țară și de peste hotare se vor reuni pe 11 aprilie la Chișinău, pentru a participa la „Forumul pentru reintegrare”. Reuniunea va include patru sesiuni de lucru, axate pe probleme de ordin politic, economic, energetic și de securitate ale agendei de reintegrare. Evenimentul este organizat de câteva ONG-uri, în colaborare cu Biroul Politicei de Reintegrare, se arată pe pagina oficială a evenimentul.

„Acest eveniment urmărește să contribuie la dezvoltarea unei viziuni naționale privind procesul de reintegrare al țării, prin intermediul unei platforme de dialog și discuții cu reprezentanții autorităților publice, societății civile, centrelor de cercetare, organizațiilor internaționale și misiunilor diplomatice”, susțin organizatorii, potrivit comunicatului citat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: