Chișinăul, reacție la declarația lui Krasnoselski că „escaladarea în Transnistria” poate duce la un „război mondial” 
Full Article 2 minutes read

Chișinăul, reacție la declarația lui Krasnoselski că „escaladarea în Transnistria” poate duce la un „război mondial” 

Chișinăul a numit „nepotrivită și contraproductivă” recenta declarație a liderului nerecunoscut de la Tiraspol despre forumul pentru reintegrare, care are loc pe 11 aprilie la Chișinău. Biroul politici de reintegrare a comentat, pentru NewsMaker, declarația lui Vadim Krasnoselski că „acest forum vrea să legitimeze măsuri de presiune asupra Transnistriei” și că escaladarea situației în regiunea transnistreană ar putea duce la un război mondial. 

„Declarații nepotrivite și contraproductive, care nu reflectă opiniile și interesele reale ale locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Procesele de reintegrare vizează întărirea integrității teritoriale a Moldovei și eliminarea barierelor artificiale create și menținute în mod deliberat în regiunea transnistreană a țării”, au menționat reprezentanții Biroului politici de reintegrare pentru NewsMaker.

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a declarat că escaladarea situației în regiunea transnistreană ar putea duce la un război mondial. Potrivit lui Krasnoselski, forumul pentru reintegrare, care este organizat la Chișinău pe 11 aprilie în colaborare cu Biroul politici de reintegrare, ar urma să „legitimeze măsurile de presiune asupra regiunii transnistrene”. Detalii AICI.

***

Menționăm, peste 100 de persoane din țară și de peste hotare s-au reunit pe 11 aprilie la Chișinău pentru a participa la „Forumul pentru reintegrare”. Reuniunea include patru sesiuni de lucru, axate pe probleme de ordin politic, economic, energetic și de securitate ale agendei de reintegrare. Evenimentul este organizat de câteva ONG-uri, în colaborare cu Biroul Politici de Reintegrare.   Potrivit organizatorilor, „evenimentul urmărește să contribuie la dezvoltarea unei viziuni naționale privind procesul de reintegrare al țării, prin intermediul unei platforme de dialog și discuții cu reprezentanții autorităților publice, societății civile, centrelor de cercetare, organizațiilor internaționale și misiunilor diplomatice”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: