„Este dreptul lui”. Reacția Federația naționale de Atletism la acuzațiile sportivului Serghei Marghiev
Full Article 2 minutes read

„Este dreptul lui”. Reacția Federația naționale de Atletism la acuzațiile sportivului Serghei Marghiev

Federația de Atletism din Republica Moldova (FAM) va face „în timp util” o analiză care va conține detalii despre rolul pe care l-a jucat în procesul de pregătire a atleților care ne reprezintă la Jocurile Olimpice de la Paris. Precizarea a fost făcută de reprezentanții federației, pentru NM, după ce atletul Serghei Marghiev a declarat că FAM a contribuit „cel mai puțin benevol” la pregătirea sa pentru Olimpiadă. FAM nu a comentat acuzațiile sportivului, menționând doar că-i respectă dreptul la opinie. 

Comentariul lui Serghei Marghiev este dreptul lui, pe care îl respectăm, de a avea propria opinie subiectivă asupra anumitor lucruri. Considerăm că acum ar trebui să ne gândim cu toții împreună la participarea cu succes la Jocurile Olimpice, iar o analiză detaliată a perioadei pregătitoare, inclusiv a rolului Federației în acest proces, se va face în timp util și în strictă conformitate cu reglementările în vigoare, așa cum s-a procedat întotdeauna în Federația de Atletism din Republica Moldova”, se arată în comentariul Federației de Atletism pentru NM.

Precizăm că, pe 27 iulie, Serghei Marghiev a scris pe o rețea de socializare că Federația de Atletism din Republica Moldova „a contribuit cel ma puțin benevol” la pregătirea sa și a altor sportivi pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Potrivit lui, federația l-ar fi refuzat în pregătire atât pe el, cât și pe sora sa, Zalina Marghieva, pe motiv că nu ar dispune de bani. Serghei Marghiev a declarat că situația s-a schimbat doar după ce a început să expedieze federației demersuri oficiale cu solicitarea de a primi răspuns în scris.

Serghei Marghiev va evolua la competițiile Jocurilor Olimpice de la Paris în data de 2 august.

***

Jocurile Olimpice de la Paris se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august. Republica Moldova este reprezentată de 26 de sportivi la zece probe.

Țara noastră a obținut deja o medalie la actuala Olimpiadă. S-a întâmplat după ce, în data de 28 iulie, Denis Vieru a câștigat bronzul în proba de judo în categoria de greutate de 66 kg.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: