„Este foarte important că dna Președintă știe cum să gestioneze acești bani”. Norvegia oferă 50 milioane de euro Moldovei
Full Article 2 minutes read

„Este foarte important că dna Președintă știe cum să gestioneze acești bani”. Norvegia oferă 50 milioane de euro Moldovei

Premierul de la Oslo, Jonas Gahr Støre, a anunțat că Norvegia oferă Republicii Moldova sprijin financiar în valoare de 50 milioane de euro. Informația a fost făcută publică în cadrul summitului Comunității Politice Europene.

„Avem un legământ să susținem politic, militar și la nivel de dezvoltare Ucraina. O parte a acestui sprijin vine și către Republica Moldova. Vorbim de 50 de milioane de euro, care vin către Guvernul Republicii Moldova. Este foarte important că doamna Președintă știe cum să gestioneze acești bani”, a declarat Jonas Gahr Støre.

La rândul său, șefa statului i-a mulțumit pentru cele 50 de milioane de euro și a menționat că donația „este un sprijin foarte important în această perioadă complicată, care a fost provocată de invazia Rusiei în Ucraina”.

„Finanțarea norvegiană prin grant, despre care am vorbit cu prim-ministrul, ne va ajuta să ne consolidăm energetică și stabilitatea economică”, a precizat Maia Sandu.

Republica Moldova este gazda Summitului Comunității Politice Europene, care se va desfășura la 1 iunie 2023, reunind, în premieră, 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău. Comunitatea Politică Europeană este un for guvernamental paneuropean înființat anul trecut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, servind drept platformă care întrunește liderii europeni cu scopul a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgente probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: