„Este foarte important să-și realizeze drepturile și simțurile”. Recean, despre comunitatea LGBT
Full Article 1 minutes read

„Este foarte important să-și realizeze drepturile și simțurile”. Recean, despre comunitatea LGBT

Întrebat ce atitudine are față de comunitatea LGBT, premierul Dorin Recean a spus că este important ca persoanele să-și realizeze drepturile și simțurile pe care le au. În același timp, a menționat Recean, comunitatea trebuie să respecte drepturile și simțurile celorlalți din societate. Precizările au fost făcute în timpul unui interviu pentru NewsMaker. 

„Este foarte important oamenii să poată să-și realizeze drepturile și simțurile pe care le au și în același timp să respecte drepturile și simțurile celorlalți din societate”, a comunicat premierul în timpul unui interviu pentru NewsMaker.

Amintim, în perioada 11-16 iunie, în Republica Moldova a avut loc un festival al comunității LGBTQI+ „Moldova Pride”. Festivalul s-a încheiat cu un Marș Pride, pe 16 iunie. Sloganul campaniei din acest an a fost „De la noi taxe, de la stat lege”. „Prin acest slogan, comunitatea LGBTQI+ din Republica Moldova cere statului legalizarea căsătoriilor cuplurilor de același sex și recunoașterea genului pentru persoanele trans”, au comunicat anterior reprezentanții Centrului de Informaţii GENDERDOC-M, prima organizaţie pentru drepturile LGBT+ din Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: