„Este nu doar medalia mea, este medalia întregii țări”. Anastasia Nichita, primele declarații după victoria de la Paris
Full Article 3 minutes read

„Este nu doar medalia mea, este medalia întregii țări”. Anastasia Nichita, primele declarații după victoria de la Paris

Luptătoarea Anastasia Nichita se declară bucuroasă de victoria pe care a obținut-o la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportiva din Republica Moldova a spus că câștigarea unei medalii olimpice este un rezultat spre care a tins practic toată cariera sa. Aceasta dedică medalia de argint pe care a obținut-o fratelui său, care, din păcate, s-a stins din viață, dar și tuturor oamenilor care au susținut-o. Precizările au fost făcute pentru Comitetul Olimpic și Sportiv din Republica Moldova, în data de 9 august. 

Sincer, încă nu-mi să cred că am reușit să mă calific în finală. Mă bucur foarte mult pentru că este un rezultat spre care am tins practic toată cariera mea sportivă. Și în sfârșit pot să zic că visul meu a devenit realitate. Am venit să obțin o medalie olimpică, indiferent de ce culoare. Este argint, dar pentru mine este mai scump decât aurul și decât orice metal din lumea aceasta”, a declarat Anastasia Nichita.

Întrebată cui dedică medalia pe care a câștigat-o, sportiva a spus: „În primul rând vreau să dedic această medalie fratelui meu, care m-a dus pe salteaua de lupte. El, din păcate, nu mai este în viață, dar sunt sigură că se bucură de acolo de sus. Și, desigur, vreau să dedic această medalie tuturor celor care au fost implicați în procesul meu de pregătire, oamenilor cu suflet mare, care s-au rugat pentru mine și care s-au bucurat din suflet pentru rezultatul meu. Este nu doar medalia mea, este medalia întregii țări. Vreau să mulțumesc la toți oameni prezenți în sală, am simțit susținerea tuturor. Am primit o sumedenie de mesaje de încurajare și asta chiar motivează”.

Precizăm că, pe 9 august, în cadrul Olimpiadei de la Paris, a avut loc marea finală a probei de lupte feminine în categoria de greutate 57 kg, la care a concurat Anastasia Nichita. Moldoveanca s-a confruntat cu japoneza Tsugumi Sakurai, în fața căreia a cedat. Astfel, sportiva a fost medaliată cu argint.

Până acum, Republica Moldova are în palmares patru medalii de la Olimpiada de la Paris. Judocanii Denis Vieru și Adil Osmanov și canoistul Serghei Tarnovschi au adus câte o medalie de bronz, iar Anastasia Nichita una de argint.

***

Jocurile Olimpice de la Paris se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: