„Este o veste foarte bună“. Mesajul președintei Comisiei Europene înainte de lansarea negocierilor cu Moldova și Ucraina
Full Article 2 minutes read

„Este o veste foarte bună“. Mesajul președintei Comisiei Europene înainte de lansarea negocierilor cu Moldova și Ucraina

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a felicitat Republica Moldova și Ucraina, care încep pe 25 iunie negocierile de aderare la UE. Oficiala a declarat că acest eveniment este unul „important” și „transformațional” atât pentru cele două țări, cât și pentru Uniunea Europeană. Ursula von der Leyen 

Este o veste foarte bună: astăzi UE deschide sesiunea de negocieri cu Ucraina și Moldova. Suntem în pragul unui moment important și transformațional pentru aceste două țări și pentru Uniunea noastră. Celebrăm valorile și principiile care ne-au adus împreună. UE a fost întotdeauna mai mult decât o uniune politică și economică, este un testament al aspirațiilor noastre colective pentru pace, securitate, pentru democrație și prosperitate.

Oamenii din Ucraina și Moldova își demonstrează angajamentul și determinarea de a fi parte al acestui proiect. Chiar și pe timpuri când războiul și turbulențele au inițiat reforme. Ei știu că călătoria lor va fi riguroasă și exigentă. Negocierile privind extinderea sunt formate astfel încât să pregătească candidații pentru responsabilitățile privind statutul de membru. De aceea, nu există scurtături. Începem negocierile cu un spirit puternic al deschiderii și angajamentului. Calea va fi plină de provocări, însă este presărată cu oportunități imense pentru Moldova și Ucraina, la fel ca pentru întreaga noastră uniune. Împreună putem construi o Europă mai largă, mai dinamică, care privește în viitor. Vă doresc un început plin de succes pentru negocierile de extindere”, a transmis Ursula von der Leyen într-un mesaj video publicat pe X.

Precizăm că astăzi vor avea loc primele conferințe interguvernamentale cu Moldova și Ucraina, care marchează lansarea negocierilor de aderare. Moldova și Ucraina sunt țări candidate pentru aderarea la UE din iunie 2022.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: