„Este sigur și eficient”. Medic epidemiolog, despre vaccinul Johnson & Johnson (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Este sigur și eficient”. Medic epidemiolog, despre vaccinul Johnson & Johnson (VIDEO)

Vaccinul Johnson & Johnson este sigur și eficient. Declarații în acest sens au fost făcute de medicul epidemiolog Angela Paraschiv, în cadrul unei conferințe de presă cu tema „Vaccinarea împotriva COVID-19: Detalii despre serul Johnson & Johnson”.

„El este deja utilizat pe larg în diferite țări. A început să fie administrat în SUA. Este aprobat și de Agenția Europeană a Medicamentului. La moment, sunt administrate peste 20 de milioane de doze. Este practic utilizat în 45 de țări din întreaga lume. Este un vaccin sigur și eficient. Dacă este să vorbim despre diferența dintre alte tipuri de vaccinuri pe care le avem în țară, el este asemănător cu vaccinul AstraZeneca și Sputnik-V. Vaccinul Johnson & Johnson și-a demonstrat eficacitatea împotriva variantelor noi de coronavirus, inclusiv varianta Delta”, a spus Angela Paraschiv.

De asemenea, aceasta a precizat că vaccinul se administrează într-o singură doză, iar răspunsul imun apare peste 15 zile. „După două săptămâni, eficiența este de peste 66 la sută, iar peste 28 de zile, eficiența este de peste 85 la sută”, a declarat Angela Paraschiv.

„Se administrează începând cu vârsta de 18 ani. Toate persoanele pot fi imunizate cu acest vaccin. Contraindicații avem doar la persoanele care ar putea avea o reacție alergică gravă la una dintre componentele acestui vaccin. Însă, componentele acestui vaccin nu se deosebesc de componentele din AstraZeneca sau Sputnik. Respectiv, dacă persoana a avut anterior o reacție de șoc anafilactic la un vaccin oarecare, atunci sunt niște precauții. În rest, toate persoanele pot fi vaccinate, în special cele cu patologii cronice. Aceste persoane sunt în risc de a dezvolta forme grave de COVID-19”, a mai precizat medicul epidemiolog.

Menționăm că Republica Moldova a recepționat un lot de 151.200 de doze de vaccin Johnson & Johnson, produs în SUA. Acesta a fost livrat prin intermediul platformei COVAX.

În total, Republica Moldova urmează să recepționeze peste 500.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, prin platforma COVAX.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: