Estonia va cumpăra echipament militar neletal pentru Moldova, din banii UE
Full Article 50 second read

Estonia va cumpăra echipament militar neletal pentru Moldova, din banii UE

Centrul de investiții în apărare al Estoniei va cumpăra echipament militar neletal pentru Forțele Armate ale Moldovei. Achiziția va fi efectuată din alocațiile Fondului European pentru Pace, scrie presa din Estonia. Potrivit ERR, țara noastră ar urma să primească vehicule blindate, inclusiv echipamente de supraveghere aeriană. 

Presa estoniană a menționat că Centrul de investiții în apărare al Estoniei a semnat un contract cu Ministerul Apărării al Moldovei și compania cehă ERA pentru achiziția unui sistem radar pasiv.

„Acest lucru va îmbunătăți semnificativ capacitățile de apărare și supraveghere aeriană ale țării. În Estonia sunt deja utilizate radare similare”, a menționat presa din Estonia. 

Se mai precizează că din banii Fondului European pentru Pace, circa 40 de milioane de euro pe an, vor fi oferite Republicii Moldova următoarele echipamente militare neletale: vehicule blindate, echipamente de supraveghere aeriană și echipamente de război electronic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: