Etichetarea pneurilor devine obligatorie. Când intră în vigoare noile reguli
Full Article 2 minutes read

Etichetarea pneurilor devine obligatorie. Când intră în vigoare noile reguli

Guvernul Republicii Moldova a aprobat, în cadrul ședinței de miercuri, 9 octombrie, o nouă reglementare tehnică privind etichetarea pneurilor, elaborată de Ministerul Energiei. Noile măsuri sunt menite să sporească siguranța rutieră, să îmbunătățească eficiența consumului de combustibil și să contribuie la protecția mediului.

Conform documentului, etichetele pneurilor vor fi actualizate pentru a oferi informații esențiale precum codul QR care oferă acces rapid la baza de date europeană, denumirea sau marca furnizorului, și specificații legate de dimensiune, indicele de încărcare și categoria de viteză conform standardelor ONU.

De asemenea, etichetele vor indica eficiența consumului de combustibil, aderența pe teren umed și zgomotul exterior de rulare.

Noua reglementare va oferi consumatorilor posibilitatea de a lua decizii mai informate și responsabile atunci când achiziționează pneuri, facilitând economii de combustibil și reducând emisiile de CO2. Potrivit estimărilor, consumul total de combustibil la nivel european ar putea scădea cu aproximativ 1%, ceea ce se traduce într-o reducere anuală de 88 milioane de tone de emisii de CO2.

Distribuitorii și furnizorii din Republica Moldova vor avea la dispoziție 11 luni pentru a se conforma noilor cerințe, de la data publicării în Monitorul Oficial, iar stocurile actuale de pneuri vor fi exceptate de la aceste reguli pentru o perioadă de un an.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: