„Eu nu am dat și nu dau indicații pentru justiție”. Reacția Maiei Sandu după reținerea a patru ex-deputați
Full Article 2 minutes read

„Eu nu am dat și nu dau indicații pentru justiție”. Reacția Maiei Sandu după reținerea a patru ex-deputați

Președinta țării Maia Sandu a respins acuzațiile lansate de Partidul „ȘOR”, potrivit cărora ea ar fi dat indicații privind reținerea din 2 februarie a foștilor deputați, cercetați penal pentru îmbogățire ilicită.

Eu nu am dat și nu dau indicații pentru justiție. Tot ce fac este sprijinul reformelor, să contribui la obținerea sprijinului, pentru ca noi să putem să facem ordine în justiție, să avem siguranța că lucrurile se întâmplă conform legii. În același timp, cunoaștem cu toții despre acte de corupție care s-au înfăptuit în trecut. Pentru aceste acte de corupție trebuie să se răspundă. Chemarea mea pentru justiție este să respecte buchia legii, să-și facă treaba bine, fără abuzuri. Pentru că asta așteaptă cetățenii – ca cei care au comis abuzuri și ilegalități să fie sancționați”, a declarat Maia Sandu în cadrul conferinței de presă din 2 februarie.

Amintim că patru foști deputați au fost reținuți pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate de către Procurorii Anticorupție la domiciliile lor. Este vorba despre Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Artur Reșetnicov și Anatol Zagorodnîi. Ulterior, a fost confirmată și reținerea vicepreședintelui Partidului „ȘOR” Sergiu Sîrbu.

Președintele formațiunii, Ilan Șor, a acuzat-o pe Maia Sandu că ar fi dat indicații privind reținerea foștilor deputați.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: