Eurocontrol: Restricțiile pentru zborurile din Moldova ar putea fi anulate cel devreme în anul 2029
Full Article 1 minutes read

Eurocontrol: Restricțiile pentru zborurile din Moldova ar putea fi anulate cel devreme în anul 2029

Restricțiile pentru zborurile aviației civile din spațiul aerian al Moldovei, Ucrainei, Rusiei și Belarus vor rămâne în vigoare până în anul 2029, acesta fiind termenul minim prognozat. Informația a fost publicată în raportul Organizației Europene pentru Siguranța Navigației Aeriene (Eurocontrol).

Potrivit documentului publicat de Eurocontrol, aviația din Europa continuă să își revină după pandemia de COVID-19, însă războiul din Ucraina influențează în mod negativ dezvoltarea domeniului. Printre alți factori menționați se numără și înrăutățirea situației economice. Analiștii susțin că prețurile înalte la resursele energetice și scumpirea costului vieții influențează cererea față de călătorii.

Amintim că, pe 24 februarie 2022, Republica Moldova și-a închis spațiul aerian din cauza războiului din Ucraina. Ulterior, autoritățile au decis să deschidă un culoar de zbor prin România, ceea ce a permis reluarea zborurilor regulate de pasageri.

În martie 2023, compania low cost Wizz Air a decis să își suspende zborurile din Chișinău spre 13 orașe din Austria, Germania, italia, Ungaria, Cehia, Spania și Marea Britanie. Pasagerii moldoveni pot folosi drept alternativă Aeroportul Iași.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: