Eurodeputatul Mureșan, la Chișinău: „Nu fiți îngrijorați. Nu există semnale în momentul de față”
Full Article 2 minutes read

Eurodeputatul Mureșan, la Chișinău: „Nu fiți îngrijorați. Nu există semnale în momentul de față”

Eurodeputatul Siegfried Mureșan efectuează o vizită în Republica Moldova. În cadrul unor declarații de presă alături de parlamentarul Mihail Popșoi, oaspetele a spus că nu există motive de îngrijorare în momentul de față pentru țara noastră. Declarația a fost făcută de Mureșan în contextul războiului din Ucraina și ultimelor evenimente din regiunea transnistreană. 

Oficialul a fost întrebat ce poate face Uniunea Europeană pentru Republica Moldova în cazul în care se extinde războiul din Ucraina.

„Nu fiți îngrijorați. Nu aș specula cu privire la extinderea acestui conflict militar. La nivelul UE ne preocupă să rămânem uniți. Să oferim sprijin Ucrainei și să impunem sancțiuni Rusiei care să oprească această invazie nelegitimă. (…) Este foarte important să ne păstrăm calmul. Nu există semnale de îngrijorare în momentul de față”, a spus oficialul.

Totodată, Mureșan a declarat că efectuează o vizită în țara noastră pentru a mulțumi cetățenilor moldoveni și autorităților pentru efortul care l-au depus în ultimele luni cu privire la refugiați. „Toată UE a văzut sprijinul pe care Republica Moldova l-a oferit”, a comunicat el.

Întrebat care sunt șansele ca în iunie Moldova să primească statutul de țară candidat la aderarea la UE, reprezentantul european a spus că Republica Moldova va primi statutul de țară candidat „într-un interval de timp nu foarte îndepărtat”. „Dar nu vă putem spune acum când exact”, a conchis oficialul UE.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: