Ex-deputata Arina Spătaru va candida la funcția de primar al municipiului Bălți (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Ex-deputata Arina Spătaru va candida la funcția de primar al municipiului Bălți (VIDEO)

Fosta deputată a Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Arina Spătaru și-a anunțat candidatura la funcția de primar al municipiului Bălți. Informația a fost confirmată pe 30 septembrie. Politiciana a precizat că va candida independent.

Ex-deputata a menționat că a avut zeci de întâlniri cu locuitorii municipiului Bălți, iar principalele probleme ale localnicilor sunt: drumurile de calitate proastă, lipsa trotuarelor, numărul mare de câini vagabonzi și gunoiul din străzi.

„Merg acolo unde oamenii au probleme pe care nu le-au rezolvat de zeci de ani autoritățile. În ultimele două luni am organizat 40 de întâlniri cu oamenii din sectoarele Cartierul Dacia, Carterul 8, str. Krîlov, str. Colesov, Autogara, Gara de Nord, strada Kiev, strada Sorocii, Balțiul Nou. Sunt deschisă să vin în orice curte și să mă întâlnesc cu oamenii, care consideră că există probleme, ce nu pot fi rezolvate de ani de zile”, a menționat Arina Spătaru.

Politiciana a precizat că au fost înregistrate până acum 44 de petiții, iar circa o mie de persoane așteaptă răspunsul autorităților publice municipale la trei subiecte:

1. Să fie incluse cheltuielile pentru reparația străzilor în bugetul municipiului Bălți pentru anul viitor;

2. Să fie organizate consultări publice privind formarea bugetului municipiului Bălți, acolo unde oamenii să vină și să solicite reparația anumitor drumuri pentru anul viitor;

3. Să fie plasat pe site-ul primăriei proiectul bugetului municipiului Bălți pentru anul viitor până pe 20 noiembrie 2021, astfel încât localnicii să fie informați despre deciziile luate de autorități

„Bălțenii vor merge să-și aleagă primarul pentru următorii doi ani, consider că avem suficient timp să participăm la aceste alegeri. Planific să particip la aceste alegeri în calitate de candidat neafiliat politic. Echipa mea veți fi voi, cei, care aveți încredere că bălțenii merită tot ce e mai bun. Campania electorală este o luptă de idei. Cu toții înțelegem că alegerile din 21 noiembrie TREBUIE să fie un război – un război între oamenii muncitori versus interese, bani și influență. Vă promit că în acest război voi fi de partea oamenilor muncitori!”, a declarat Arina Spătaru.

Pe 16 septembrie, Arina Spătaru a anunțat că pleacă din Platforma DA. Amintim că, pe 21 noiembrie, locuitorii municipiului Bălți își vor alege noul primar, după demisia lui Renato Usatîi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: