Ex-deputatul moldovean care a fost arestat în SUA, eliberat pe cauțiune de 10 000 de dolari
Full Article 2 minutes read

Ex-deputatul moldovean care a fost arestat în SUA, eliberat pe cauțiune de 10 000 de dolari

Ex-deputatul moldovean Vadim Vacarciuc și Ivan Bordian, arestați în SUA pentru utilizarea neautorizată a documentelor unei persoane, au fost eliberați provizoriu pe cauțiune în numerar. Este vorba despre cauțiuni a câte 10 000 de dolari, scrie WXOW.

În după-amiaza de 7 iunie, Vadim Vacarciuc și Ivan Bordian s-au prezentat pentru prima dată de la arest în instanța de judecată – la Tribunalul La Crosse. În timpul ședinței de judecată au avut loc audierii în vederea eliberării pe cauțiune.

Adjunctul procurorului din La Crosse, Andrew Burdick, a cerut ca Vacarciuc să fie eliberat provizoriu pe cauțiune în numerar, argumentând că acesta are „resurse și legături, inclusiv în Guvernul Republicii Moldova, care l-ar putea ajuta să părăsească Statele Unite ale Americii”. Acesta a spus că Vacarciuc prezintă un risc semnificativ de fugă.

Judecătorul Mark Huesmann a dispus aplicarea cauțiunii de 10 000 de dolari, în numerar, în privința lui Vadim Vacarciuc. Totodată, acesta a fost obligat să stea departe de orice magazin Kwik Trip sau să folosească vreun bancomat, cu excepția cazului în care își utilizează propriul card de debit. De asemenea, el a fost nevoit să își predea pașaportul în timp ce se află în proces de judecată.

Și în privința lui Ivan Bordian a fost aplicată cauțiunea de 10 000 de dolari cu aceleași condiții.

Ambii bărbați se vor prezenta din nou în instanță săptămâna viitoare, când vor fi depuse acuzații oficiale.

***

Precizăm că Vadim Vacarciuc și un alt bărbart, Ivan Bordian, au fost arestați pe 5 iunie, în comitatul La Crosse, statul american Wisconsin. Ambii sunt acuzați de aceiași infracțiune – utilizarea neautorizată a documentelor unei persoane.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: