Ex-sediul Procuraturii Generale ar putea găzdui Procuratura Anticorupție? Precizările Guvernului
Full Article 2 minutes read

Ex-sediul Procuraturii Generale ar putea găzdui Procuratura Anticorupție? Precizările Guvernului

Guvernul examinează opțiunea în care ex-sediul Procuraturii Generale să găzduiască noul sediu al Procuraturii Anticorupție (PA). În prezent, această clădire este folosită de angajații Autorității Naționale de Integritate și de cei ai Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor. Precizările au fost făcute de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, pe 4 iunie, după ce președintele Parlamentului a comunicat că a fost stabilit locul în care se vor muta angajații Procuraturii Anticorupție.

Guvernul analizează în mod activ opțiunea de a utiliza fostul sediu al Procuraturii Generale pentru noul sediu al Procuraturii Anticorupție. În prezent, această clădire este folosită de Autoritatea Națională de Integritate și de Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor. Discuțiile sunt în desfășurare pentru a identifica soluții optime care să respecte interesele și continuitatea activității tuturor instituțiilor implicate”, a scris Daniel Vodă pe rețelele sale de socializare.

Amintim că președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat în cadrul ediției de luni, 3 iunie, a emisiunii „Новая неделя” de la TV8 că Procuratura Anticorupție va avea un nou sediu. Oficialul a menționat că acesta se află în centrul capitalei, iar momentan este utilizat de o altă instituție. Igor Grosu a precizat că angajații instituției în care se află sediul identificat pentru Procuratura Anticorupție vor fi „rugați politicos” să elibereze clădirea.

Pe 4 iunie, PA a confirmat pentru NM că reprezentanții instituției nu au fost informați deocamdată despre identificarea unui nou sediu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: