Examinarea medicală a conducătorilor auto a fost simplificată. Precizările ministrei Sănătății
Full Article 2 minutes read

Examinarea medicală a conducătorilor auto a fost simplificată. Precizările ministrei Sănătății

Începând de astăzi, 1 octombrie, a intrat în vigoare regimul simplificat de obținere a adeverinței medicale pentru șoferi și viitorii conducători auto. Astfel, conducătorii auto pot solicita adeverința medicală de la medicul de familie. Schimbarea este valabilă pentru permisele de conducere din grupa I, adică categoriile AM, A1, A2, A, B1 și B. 

Ministra Sănătății Ala Nemerenco a amintit că de astăzi examinarea medicală a conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea permisului de conducere pentru grupa I a fost „simplificată și debirocratizată”.

Mergeți la medicul de familie și dacă nu aveți probleme grave de sănătate, sau legate de consum de alcool, droguri sau preparate psihotrope, acest certificat îl veți primi într-un timp record. Dacă va fi necesar de verificat baza de date a Centrelor comunitare de sănătate mintală sau Dispensarul Republican de Narcologie, medicul de familie o va face singur fără ca dvs să umblați pe drumuri prin alt colț al țării la narcolog și psihiatru, și asta în termen maxim de trei zile lucrătoare”, a scris ministra pe Facebook.

În cazul în care medicul de familie va constata că șoferul suferă sau se află sub supraveghere medicală cu afecțiuni severe ce constată riscuri și pericole ce pot apărea în timpul conducerii vehiculelor, va fi referit către Comisia medicală teritorială de examinare pentru o expertiză mai minuțioasă.

De menționat că examinarea medicală pentru obținerea permisului de conducere din grupa II profesioniști, se va realiza, fără schimbare, în cadrul comisiilor teritoriale de examinare medicală a conducătorilor auto.

Atenționăm că persoanele care nu sunt înregistrate pe lista unui medic de familie vor trece examenul medical de asemenea în cadrul acestor comisii” a menționat Nemerenco.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: