Expoziția „Arta cămășii cu altiță” va fi desfășurată în 3 licee din capitală
Full Article 2 minutes read

Expoziția „Arta cămășii cu altiță” va fi desfășurată în 3 licee din capitală

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va organiza, în perioada 27 martie – 12 mai, expoziția itinerantă „Arta cămășii cu altiță” în cadrul a trei instituții de învățământ din capitală. Este vorba despre vorba despre Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”  și Liceul Teoretic „Spiru Haret”.

Expoziția cuprinde 10 planșe cu texte și imagini care reflectă istoria cămășii cu altiță, tehnicile de confecționare, motivele ornamentale, comunitățile contemporane care cos cămăși etc.

Evenimentul este dedicat împlinirii a 105 ani de la Unirea Basarabiei, precum și înscrierii dosarului „Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova” în Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității. Organizatorii expoziției și-au propus să familiarizeze elevii, profesorii și părinții cu principalele dimensiuni ale acestei arte, recunoscută pe plan mondial drept o carte de identitate a românilor.

Expoziția „Arta cămășii cu altiță” se va desfășura în cele 3 instituții în următoarele perioade:

– Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” (27 martie – 7 aprilie),

– Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” (10 aprilie – 21 aprilie)

– Liceul Teoretic „Spiru Haret” (24 aprilie – 12 mai).

Vernisarea expoziției va avea loc la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, pe 27 martie, ora 10:00.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: