Fals: moldovenii ar putea avea nevoie de vize pentru a călători în statele CSI, inclusiv Rusia
Full Article 2 minutes read

Fals: moldovenii ar putea avea nevoie de vize pentru a călători în statele CSI, inclusiv Rusia

Moldovenii nu vor avea nevoie de vize pentru a călători în statele CSI, inclusiv Rusia. Informația a fost confirmată de vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe. Se întâmplă după ce pe ordinea de zi a ședinței Comisiei parlamentare pentru politică externă s-a regăsit un proiect de act legislativ al Ministerului de Externe, mai exact „denunțarea Acordului cu privire la călătoria fără vize a cetățenilor statelor CSI pe teritoriul acesteia”, iar unele canale de Telegram au scris că moldovenii ar putea avea nevoie de vize pentru a călători în statele CSI, inclusiv Rusia. 

Aceasta este o minciună și o speculație absolută. Acest acord a fost reziliat de mult de majoritatea semnatarilor. Încetarea sa nu prezintă niciun risc pentru cetățenii noștri. Noi avem un acord bilateral privind un regim fără vize cu țările CSI. Nu avem doar cu Tadjikistan și Kârgâzstan, dar lucrăm la aceasta”, a comunicat pentru NewsMaker ministrul Afacerilor Externe Mihai Popșoi. 

Menționăm pe ordinea de zi a ședinței Comisiei parlamentare pentru politică externă din data de 31 ianuarie s-a regăsit un proiect de act legislativ al Ministerului de Externe – „Aviz consultativ pentru denunțarea Acordului cu privire la călătoria fără vize a cetățenilor statelor Comunității Statelor Independente pe teritoriul membrilor acesteia”. Ulterior, unele canale de Telegram au scris că moldovenii ar putea avea nevoie de vize pentru a călători în statele CSI, inclusiv Rusia.

UPDATE: Președinta Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană Doina Gherman a declarat pentru NewsMaker că „Federația Rusă a denunțat acest acord încă în 2000″.

Este un acord multilateral, pe partea bilaterală avem acorduri, respectiv nu va afecta regimul liberalizat de vize”, a precizat Gherman.

Fals: moldovenii ar putea avea nevoie de vize pentru a călători în statele CSI, inclusiv Rusia


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: