Fără concerte și emisiuni. Ce se întâmplă cu starurile din Rusia care pledează împotriva războiului din Ucraina?
Full Article 5 minutes read

Fără concerte și emisiuni. Ce se întâmplă cu starurile din Rusia care pledează împotriva războiului din Ucraina?

După invazia Ucrainei, mai multe celebrități care locuiesc în Rusia și-au exprimat deschis punctul de vedere, publicând mesaje împotriva războiului. Ulterior, pentru unele dintre ele au început problemele. Concerte anulate, publicitate cu participarea acestora – retrasă de la posturile federale de televiziune, emisiuni închise. Zerkalo.io (partner media al NM) a întocmit o listă a celebrităților din Rusia care au avut deja de suferit din cauza viziunilor critice în adresa Kremlinului.

Ucrainenii rezistă pentru a opta zi invaziei rusești. Unele stele din showbiz-ul rusesc au publicat pe rețelele de socializare mesaje împotriva războiului. Printre aceștia se numără: Ivan Urgant, Svetlana Loboda, Andrei Makarevici, Boris Grebenșikov, Denis Kleaver, Maxim Galkin, Kristina Orbakaite, Garik Harlamov, Valerii Meladze, ș.a. Unii dintre ei se confruntă în prezent cu consecințe neplăcute.

Ivan Urgant: a fost retrasă emisiunea „Vecernii Urgant” de la Primul canal

Fără concerte și emisiuni. Ce se întâmplă cu starurile din Rusia care pledează împotriva războiului din Ucraina?

zerkalo.io

Moderatorul de televiziune Ivan Urgant a scris pe pagina sa de Instagram: „Frică și durere. NU RĂZBOIULUI”. De asemenea, și-a exprimat punctul de vedere despre situația din Ucraina colegul lui Urgant, scenaristul emisiunii „Vecernii Urgant” Alexandr Gudkov. „Îmi este rușine că m-am născut în această zi”,  — a scris acesta pe Instagram.

Pe 25 februarie a devenit cunoscut faptul că emisiunea „Vecernii Urgant” a dispărut din emisia Primului canal. Purtătoarea de cuvânt a postului de televiziune, Larisa Krîmova, a declarat pentru portalul „Podiem” («Подъём») că emisiunea a fost retrasă din cauza „evenimentelor social-politice”. Ultima ediție a emisiunii a fost dată pe post pe 21 februarie. Reprezentanții postului TV nu au precizat dacă se planifică reintroducerea emisiunii în grila de programe.

Maxim Galkin: anularea concertului și dispariția reclamei de la posturile federale de televiziune

 

Fără concerte și emisiuni. Ce se întâmplă cu starurile din Rusia care pledează împotriva războiului din Ucraina?

zerkalo.io

Maxim Galkin și-a expus punctul de vedere cu privire la invazia Rusiei în Ucraina pe 24 februarie. Acesta a publicat pe Instagram un pătrat negru și a scris:  „Dis-de-dimineață sunt în legătură cu rudele și prietenii din Ucraina! Nu pot să redau în cuvinte ceea ce simt! Nu pot să redau ceea ce simt! Cum este posibil? Nu există război justificat! Nu războiului!”.

Ulterior, a devenit cunoscut faptul că concertul lui Galkin, care urma să se desfășoare în Arhanghelsk pe 14 martie, a fost anulat, pe motiv că „fanii au decis să returneze biletele”.

Postul local de televiziune a difuzat și un reportaj în care sunt arătați oameni care se bucură de anularea concertului.

Ulterior, oganizatorii au anunțat că amână concertul pentru data de 19 septembrie. De asemenea, pe 2 martie, a fost anunțat faptul că posturile federale de televiziune au retras din emisie reclama băncii „Uralsib” cu participarea lui Maxim Galkin, scrie RBC, cu trimitere la surse apropiate conducerii instituției financiare. „Uralsib” a refuzat să comenteze situația, la fel ca și Galkin.

Svetlana Loboda: concertul de la Minsk a fost anulat, iar ex-producătorul – privat de cetățenia Rusiei

 

Fără concerte și emisiuni. Ce se întâmplă cu starurile din Rusia care pledează împotriva războiului din Ucraina?

zerkalo.io

Interpreta Svetlana Loboda a publicat pe pagina sa de Instagram mai multe mesaje despre situația din Ucraina. În unul dintre ele, artista a relatat foarte emotiv despre faptul că apropiații ei sunt în țara vecină. 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LOBODA (@lobodaofficial)

Nu mă pot aduna și nu știu ce să fac. Vreau să vă spun că, acum, în țara mea, în Ucraina, are loc un război de amploare. Oamenii sunt uciși, sunt nevoiți să se ascundă prin subsoluri, nu au ce să mănânce, alături de ei sunt copii mici. Mulți încearcă să fugă de sub gloanțe, de sub rachete. La Kiev este familia mea, tatăl meu, frații mei, mătușile și unchii mei, bunicii… Și ei se ascund în subsoluri, în garajuri, în gurile de metrou, pentru că nu putem deocamdată să îi evacuăm”, a spus interpreta.

Ulterior, a apărut informația potrivit căreia concertul de la Arena din Minsk, care urma să se desfășoare pe 4 martie, a fost anulat. Este al treilea concert al interpretei anulat în capitala Belarusului: altele două au fost anulate din cauza pandemiei, iar apoi a stării de sănătate a artistei.

 

Ani Lorak: toate concertele au fost anulate

Fără concerte și emisiuni. Ce se întâmplă cu starurile din Rusia care pledează împotriva războiului din Ucraina?

zerkalo.io

Interpreta originară din Ucraina Ani Lorak, care locuiește în Rusia, a chemat la oprirea războiului.

Dragii mei frați și surori! În Ucraina este război! Un război ucigător și distrugător, în fiecare zi mor civili și cel mai groaznic – copii! Sunt ucraineancă, sunt mamă, apropiații mei sunt acum în Ucraina sub focuri de armă, la fel ca milioane de ucraineni. Inima mea acum este alături de fiecare dintre cei care suferă din cauza acestui coșmar. Vă implor să opriți acest război fără sens, de care nu are nevoie nimeni”, a scris Lorak.

Ulterior, artista a scris pe Instagram că toate concertele sale au fost anulate. Aceasta planifica să evolueze pe scena din Voronej, Rostov, Soci și alte orașe din Rusia. Interpreta nu a precizat dacă concertele au fost anulate din propria sa inițiativă. 

 

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A opta zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

 

 

 

 

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: