Fără Exit-Poll la referendumul și alegerile prezidențiale din 2024 în Republica Moldova
Full Article 50 second read

Fără Exit-Poll la referendumul și alegerile prezidențiale din 2024 în Republica Moldova

Pe 20 octombrie, când în Republica Moldova au loc alegeri prezidențiale și referendumul republican pentru includerea vectorului european în Constituția țării, nu va fi organizat exit-poll – sondaj electoral efectuat imediat ce alegătorii ies din cabinele de vot, scrie IPN.

Rodica Sîrbu, șefa Direcției comunicare, relații publice și mass-media a Comisiei Electorale Centrale, a declarat pentru sursa citată că solicitări pentru a desfășura exit-poll nu au fost înregistrate până pe 13 octombrie, ultima zi în care s-a putut face acest lucru.

În eventualitatea turului doi la alegerile prezidențiale, solicitările pentru exit-poll pot fi depuse până pe 27 octombrie.

Ultima dată, în Republica Moldova, un exit-poll a fost organizat la turul II al alegerilor prezidențiale din anul 2020. Atunci, asociația obștească „Spero” și compania „Intellect Group” SRL a efectuat acest exercițiu la o sută de secții de votare din țară.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: