UPDATE Fără proteste în centrul Chișinăului până pe 2 martie. Accesul vehiculelor va fi restricționat
Full Article 2 minutes read

UPDATE Fără proteste în centrul Chișinăului până pe 2 martie. Accesul vehiculelor va fi restricționat

Inspectoratul General al Poliției informează că, în baza Dispoziției Primăriei municipiului Chișinău, în perioada 28 februarie ora 08.00 – 2 martie ora 18.00, în centrul capitalei și străzile adiacente este limitat și interzis accesul vehiculelor și a persoanelor pentru desfășurarea întrunirilor și a manifestărilor în masă. Motivul invocat este că în Republica Moldova vine o delegație oficială.

Poliția a anunțat că reprezentanții forțelor de ordine se vor afla la datorie în scopul asigurării ordinii publice și securității circulației rutiere. În acest sens, Poliția solicită tuturor cetăţenilor „să adopte un comportament civilizat, să se subordoneze necondiționat cerințelor legale ale forțelor de ordine, inclusiv să evite conflictele de orice natură”.

„Informăm conducatorii auto, dar și pietonii că, în contextul protocoalelor oficiale, traficul pe o mare parte din arterele principale ale Chişinăului ar putea fi îngreunat. În acest sens solicităm şoferilor să nu parcheze automobilele pe principalele artere ale oraşului pe întreaga durată a vizitei oficiale”, se arată în comunicatul IGP.

NM a întrebat reprezentanții Parlamentului, Guvernului și Președinției despre ce delegație este vorba. Vom reveni cu detalii.

UPDATE (9:44) Președinta Greciei Ekaterini Sakellaropoulou efectuează o vizită oficială la Chișinău, la invitația președintei Maia Sandu. Informația a fost făcută publică pe site-ul președinției elene. 

De menționat că, pe 28 februarie, „Mișcarea pentru popor”, din care face parte și Partidul ȘOR, a anunțat un protest în centrul capitalei.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: