Președinta Greciei vine la Chișinău, la invitația Maiei Sandu. Restricții de circulație și întruniri în centrul capitalei
Full Article 2 minutes read

Președinta Greciei vine la Chișinău, la invitația Maiei Sandu. Restricții de circulație și întruniri în centrul capitalei

Președinta Greciei Ekaterini Sakellaropoulou efectuează o vizită oficială la Chișinău, la invitația președintei Maia Sandu. Informația a fost făcută publică pe site-ul președinției elene. 

„Vizită oficială în Moldova, în perioada 28 februarie – 2 martie, la invitația Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu”, se arată în comunicatul instituției prezidențiale de la Atena.

Amintim că, în iulie 2022, Maia Sandu a efectuat o vizită la Atena.

„Suntem interesați în sporirea relațiilor comerciale și a investițiilor elene în țara noastră. (…) Am invitat-o pe președinta Katerina Sakellaropoulou să efectueze o vizită în Republica Moldova”, anunța atunci Maia Sandu.

UPDATE (13:15) Președinția a confirmat vizita președintei Greciei, Katerina Sakellaropoulou la Chișinău. Aceasta va avea o întrevedere cu Maia Sandu pe 1 martie. La ora 10.45, imediat după întrevedere, va fi semnat un memorandum între Ministerele de externe ale ambelor state pentru o mai bună cooperare în instruirea diplomaților, iar la ora 11.00 cele două șefe de stat vor susține declarații de presă. 

***

Amintim că Inspectoratul General al Poliției a anunțat că în perioada 28 februarie, ora 8:00 – 2 martie, ora 18:00, în centrul capitalei și străzile adiacente este limitat și interzis accesul vehiculelor și a persoanelor pentru desfășurarea întrunirilor și a manifestărilor în masă. Motivul invocat este că în Republica Moldova vine o delegație oficială. IGP nu a precizat cine anume va vizita Republica Moldova.

De menționat că, pe 28 februarie, „Mișcarea pentru popor”, din care face parte și Partidul ȘOR, a anunțat un protest în centrul capitalei.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: