Femeia din Căușeni, care și-ar fi omorât copilul de 5 ani, a decedat 
Full Article 2 minutes read

Femeia din Căușeni, care și-ar fi omorât copilul de 5 ani, a decedat 

Femeia din Căușeni, care la mijlocul lunii septembrie și-ar fi omorât copilul de 5 ani iar apoi ar fi încercat să se sinucidă, a murit. Ea a decedat pe patul de spital, pe 15 octombrie, scrie IPN

Violina Moraru, responsabilă pentru comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media, a declarat pentru sursa citată că, după moartea copilului, a fost pornită o urmărire penală în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de omor intenționat și au fost dispuse expertizele necesare.

„Pe parcursul efectuării urmăririi penale, în scopul constatării dacă învinuita a acționat cu discernământ, a apărut necesitatea dispunerii expertizei psihiatrice în privința acesteia. În acest scop, femeia a fost direcționată în cadrul Spitalului de Psihiatrie din Chișinău. La data de 15 octombrie învinuita a decedat subit în incinta instituției medicale”, a menționat Violina Moraru.

Se menționează că nu au fost depistate semne de moarte violentă. Cauzele decesului se examinează în cadrul unui proces penal.

***

În septembrie 2024, poliția a declarat că un copil de 5 ani din Căușeni a fost depistat fără suflare, iar mama sa în vârstă de 39 ani – cu o plagă în regiunea gâtului. Femeia a fost transportată la spital. Cadavrul copilului a fost îndreptat pentru efectuarea expertizei medico-legale. Cazul a fost raportat la poliție în dimineața zilei de 16 septembrie și a avut loc într-o localitate din raionul Căușeni. Totodată a fost pornit un dosar penal pentru omor. Presa locală a scris că femeia și-ar fi ucis copilul, apoi a încercat să se sinucidă. Detalii AICI.

Pe 18 septembrie, ministra Sănătății Ala Nemerenco a declarat că femeia din Căușeni, transportată la spital după ce a fost găsită cu o plagă în regiunea gâtului, se află într-o stare satisfăcătoare și poate discuta cu poliția. Nemerenco a declarat că femeia suferă de o tulburare psihică și că se afla în tratament. „Într-o stare de afect a avut un comportament la care îi cunoaștem rezultatul, foarte regretabil”, a comunicat Nemerenco. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: