Fermierii au fost invitați la discuții cu fracțiunile parlamentare. UPDATE (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Fermierii au fost invitați la discuții cu fracțiunile parlamentare. UPDATE (VIDEO)

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Mihai Popșoi a invitat șapte reprezentanți ai fermierilor la discuții cu fracțiunile parlamentare. Polițiștii au spus că vor lăsa să intre 2-3 persoane. Fermierii insistă ca la discuții să fie lăsate opt persoane, precum și presa.

UPDATE (13:05) La discuții a venit și șeful Comisiei parlamentare pentru Agricultură, socialistul Radu Mudreac. În urma întîlnirii, deputații au decis să meargă în fracțiuni pentru a vorbi despre solicitările agricultorilor, iar la ora 14.00 subiectul va fi discutat în cadrul Comisiei de profil.

UPDATE (12:50) La discuții a venit și vicepreședintele parlamentului, deputatul Partidului „ȘOR” Vladimir Vitiuc.

UPDATE (12:07) Agricultorii au fost lăsați să intre în legislativ. În sala de ședințe sunt prezenți deputații PAS, ai Platformei DA și ai PDM. De asemenea, este prezent Andrian Candu, liderului grupului parlamentar Pro Moldova.

Parlamentarii au invitat și conducerea parlamentului. Deocamdată, de la întâlnire lipsesc deputații PSRM și cei ai fracțiunii Partidului „ȘOR”.

În fața protestatarilor au venit și deputații Platformei DA Alexandr Slusari și Inga Grigoriu.

Împreună cu agricultorii, în parlament a fost lăsat să intre și liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc. Acesta transmite LIVE.

Ulterior, serviciul de presă al legislativului a început să difuzeze imagini LIVE din timpul întrunirii.

***

Amintim că agricultorii au venit cu tractoarele în fața legislativului. Unii dintre ei au urcat cu mijloacele de transport chiar pe scările din fața clădirii. Forțele de ordine au format un cordon. Între protestatari și forțele de ordine s-au produs îmbrînceli.

Ulterior, în fața manifestanților a venit deputatul PAS Mihai Popșoi, care a invitat reprezentanții agricultorilor la discuții cu fracțiunile parlamentare.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: