Focul haric va fi adus la Chișinău și de Mitropolia Basarabiei, cu „o aeronavă specială”
Full Article 2 minutes read

Focul haric va fi adus la Chișinău și de Mitropolia Basarabiei, cu „o aeronavă specială”

Mitropolia Basarabiei a anunțat că o aeronavă specială va aduce focul haric de la Ierusalim la București, Iași și Chișinău. La Aeroportul din Chișinău, focul va fi întâmpinat „într-o procesiune solemnă” de preoți și credincioși. Ulterior, acesta va fi distribuit „în toate parohiile din țară de către Patriarhia Română”. Anterior, și Mitropolia Moldovei a anunțat că va aduce focul haric la Chișinău. 

Reprezentanții Mitropoliei Basarabiei au declarat că „și în acest an credincioșii din Republica Moldova se vor putea bucura de deplin de Învierea Domnului prin aducerea sfintei lumini de la Ierusalim” și că „sfânta lumină de la Ierusalim va fi adusă la Chișinău și distribuită în toate parohiile din țară de către Patriarhia Română”.

„O aeronavă specială va aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim la București, Chișinău și Iași, cele trei capitale românești cu importanță istorică deosebită. Astfel, ierarhii Mitropoliei Basarabiei, împreună cu o delegație de clerici și credincioși, vor întâmpina într-o procesiune solemnă Lumina Sfântă la Aeroportul Internațional Chișinău. Ulterior, Sfânta Lumină va fi distribuită către fiecare protopopiat și parohie din țară prin cele trei Centre Eparhiale (Chișinău, Bălți și Cahul)”, au menționat reprezentanții Mitropoliei Basarabiei.

Amintim, în aprilie curent, și Mitropolia Moldovei a anunțat că va aduce focul haric la Chișinău. În acest sens, Mitropolia organizează un pelerinaj în Israel, cu participarea Mitropolitului Vladimir, pentru a prelua focul. Detalii AICI.

În 2024, Paștele ortodox va fi marcat pe 5 mai.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: