Paște 2024: focul haric va fi adus și în acest an în Republica Moldova
Full Article 1 minutes read

Paște 2024: focul haric va fi adus și în acest an în Republica Moldova

Focul haric va fi adus și în 2024 în Republica Moldova. Mitropolia Moldovei organizează în acest sens un pelerinaj în Israel, cu participarea Mitropolitului Vladimir, pentru a prelua focul haric. 

Mitropolia Moldovei a anunțat că organizează „sub egida și participarea Mitropolitului Vladimir un binecuvântat pelerinaj în Țara Sfântă” pentru a prelua focul haric. Pelerinajul va avea loc în perioada 29 aprilie – 4 mai 2024.

„Plecarea se face cu avionul din Chișinău, pelerinii urmând să ajungă la Aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv”, au comunicat reprezentanții Mitropoliei.

În ajunul Paștelui ortodox, pe 4 mai, va avea loc „procesiunea întâmpinării Sfintei Lumini” și ulterior zborul spre Chișinău – la ora 20:00.

Anul trecut, focul haric a fost adusă în fața Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din capitală și a fost împărțit preoților și credincioșilor. Înainte de aceasta, reprezentanții Mitropoliei Moldovei timp de 4 zile s-au aflat în Israel, iar pe 15 aprilie au preluat focul haric pentru a-l aduce la Chișinău.

În 2023, Paştele ortodox a fost sărbătorit pe 16 aprilie. În 2024, Paștele ortodox va fi marcat pe 5 mai.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: