FOTO Fostul deputat democrat Constantin Țuțu a fost reținut de CNA, la intrarea în țară
Full Article 2 minutes read

FOTO Fostul deputat democrat Constantin Țuțu a fost reținut de CNA, la intrarea în țară

Fostul deputat Constantin Țuțu a fost reținut de CNA la intrarea în Republica Moldova. Informația a fost confirmată pentru NM de către ofițerul de presă al Centrului Național Anticopuție, Angela Starinschi.

Potrivit acesteia, Poliția de Frontieră a solicitat intervenția mascaților la unul dintre punctele de frontieră.

„În aceste clipe, un grup de intervenție al CNA se deplasează la Leușeni pentru a prelua persoana”, a precizat Angela Starinschi.

UPDATE (12.58) Între timp, pe canalul de telegram НЕВЕЛЕХОВ a fost publicată prima fotografie cu Constantin Țuțu după reținerea din vama Leușeni. Acesta ar fi venit pe jos.

FOTO Fostul deputat democrat Constantin Țuțu a fost reținut de CNA, la intrarea în țară

НЕВЕЛЕХОВ

UPDATE (13:07) Potrivit unui comunicat publicat de Procuratura Generală, fostul deputat Constantin Țuțu s-a predat benevol organelor de drept din Republica Moldova, la punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița.

Acesta urmează a fi preluat de Procuratura Anticorupție pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală ce se impun, inclusiv aducerea la cunoștință a învinuirii și audiere în cadrul dosarului intentat pentru trafic de influență și îmbogățire ilicită

Reieșind din prevederile dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale, numitul urmează a se afla în stare de carantină timp de 14 zile.

Constantin Țuțu a fost anunțat în căutare internațională prin Interpol la data de 9 decembrie 2019, la solicitarea Procuraturii Anticorupție, după ce pe numele lui a fost pornită o cauză penală pe faptul îmbogățirii ilicite în perioada anilor 2014-2018.

Recent, dosarul în care figurează fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, alături de alți trei sportivi cercetați pentru omorul lui Alexei Veretca în codrii Orheiului, a fost trimis la rejudecare de către Curtea Supremă de Justiție.

Pe 14 ianuarie, CNA a anunțat că fostul deputat Constantin Țuțu, ar fi intrat în România în data de 29 august 2019 prin punctul de frontieră Siret, călătorind pe jos.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: