Fostul șef al Agenției Servicii Publice Sergiu Răilean a fost reținut pentru 72 de ore
Full Article 1 minutes read

Fostul șef al Agenției Servicii Publice Sergiu Răilean a fost reținut pentru 72 de ore

Fostul șef al Agenției Servicii Publice (ASP), Sergiu Răilean, a fost reținut pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată pentru NM de procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare din cadrul Procuraturii Generale.

„Confirmăm reținerea fostului șef al Agenției Servicii Publice, Sergiu Răilean, pe un termen de 72 de ore”, a declarat pentru NM, procurora Mariana Cherpec.

Amintim că în dimineața zilei de 3 mai, au avut loc în jur de 50 de percheziții la Agenția Servicii Publice. Acestea au fost desfășurate în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul abuzului de serviciu (art.327 din Codul penal) săvârșit de către persoane publice în procesul de achiziționare a blanchetelor.

Mai târziu, Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI a declarat că cele 50 de percheziții au fost efectuate la domiciliile, birourile de serviciu și automobilele foștilor și actualilor angajați ai ÎS „CRIS REGISTRU” şi Agenţiei Servicii Publice.

Totodată, SPIA anunța că fost reținute 5 persoane.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: