FOTO/VIDEO Accident la Măgdăcești: 16 persoane, transportate la spital. Un microbuz de rută s-a ciocnit cu un camion
Full Article 2 minutes read

FOTO/VIDEO Accident la Măgdăcești: 16 persoane, transportate la spital. Un microbuz de rută s-a ciocnit cu un camion

Accident grav la Măgdăcești, raionul Criuleni. Un microbuz de rută, cu pasageri, s-a ciocnit cu un camion. Șase echipe Asistență Medicală Urgentă au intervenit. Au avut de suferit 16 pasageri ai microbuzului. Victimele au fost transportate la spitalele din Chișinău. 

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă (AMU) Prespitalicească a menționat că șase echipe AMU au intervenit în satul Măgdăcești. Accidentul s-a produs în dimineața zilei de 11 aprilie. Centrul a fost sesizat despre accident la ora 06:19.

„Prima echipă de asistență medicală urgentă a ajuns la ora 06:26, inițiind trierea pacienților”, au comunicat reprezentanții Centrului.

La fața locului s-a constatat mai multe victime. Potrivit instituției, accidentul s-a produs pe traseu „ca rezultat al tamponării unui microbuz de rută cu pasageri și un camion”.

Se menționează că echipele AMU au preluat în siguranță pacienții.

„Au avut de suferit 16 pasageri, cu diverse traumatisme. Tuturor persoanelor accidentate li s-a acordat asistență medicală de urgență la etapa de prespital de către membrii echipelor AMU și victimele sunt transportate asistat cu monitorizarea parametrilor vitali la spitalele din mun. Chișinău”, au precizat reprezentanții Centrului.

NewsMaker a solicitat un comentariu de la reprezentanții Poliției cu privire la accident. Deocamdată nu avem un răspuns.

ACTUALIZARE: 14 persoane au fost aduse cu ambulanța la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău. O persoană a venit ulterior singură la instituția medicală. Alte două persoane au fost internate la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău. În total, bilanțul victimelor accidentului de la Măgdăcești a ajuns la 17. Un pacient se află în stare gravă. Poliția a declarat că niciunul dintre șoferi nu urcase băut la volan. Potrivit oamenilor legii, microbuzul de rută a fost lovit de camion. Cel din urmă efectua o manevră de schimbare a benzii, fără să se asigura corespunzător. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: