FOTO Igor Grosu a fost ales în funcția de președinte al PAS
Full Article 3 minutes read

FOTO Igor Grosu a fost ales în funcția de președinte al PAS

Igor Grosu este noul președinte al PAS pentru un mandat de 4 ani. Decizia a fost luată pe 15 mai în cadrul Congresul III al PAS, atunci când formațiunea împlinește 6 ani de la înființare. În discursul său, Grosu a spus că echipa pe care a propus-o are o misiune istorică – să aducă Republica Moldova în rândul statelor europene. 

6 ani. Am luptat, am învățat din greșeli, am unit societatea în jurul visului nostru comun, am alungat marii hoți de la cârma țării, am început să construim. Datorită vouă și împreună cu voi. Avem o mare responsabilitate să valorificăm încrederea pe care ne-au acordat-o cetăţenii, fiindcă aceasta legitimează acţiunile noastre. Echipa pe care o propun astăzi are o misiune istorică – să aducă Republica Moldova în rândul statelor europene! Și să aducă Europa acasă. Vom avea nevoie de implicare, vom avea nevoie de sfaturi, vom avea nevoie și de critică. Vom avea nevoie de fiecare moldovean ca să ne creștem patria frumoasă. Moldova va reuși!”, a declarat Igor Grosu.

În rezultatul votului, prim-vicepreședinte a fost aleasă Natalia Gavrilița, iar secretar general- Artur Mija.

Vicepreședinți pe politici: Mihai Popșoi, Sergiu Litvinenco, Dan Perciun, Andrei Spînu, Virgiliu Pâslariuc, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Radu Marian, Olesea Stamate, Vladimir Bolea, Ina Coșeru.

Vicepreședinți pe construcţie de partid: Doina Gherman, Veronica Roșca, Ion Groza, Lilian Carp, Adrian Baluțel, Larisa Voloh.

Membri ai Biroului: Oazu Nantoi, Vasile Grădinaru, Roman Cojuhari, Ana Calinici.

A fost aleasă şi componenţa Biroului Permanent Național. Este vorba despre Petru Frunze, Adrian Cheptănaru , Liliana Grosu, Alexei Codreanu, Valentina Manic, Larisa Novac, Angela Munteanu-Pojoga.

Siegfried Mureșan, vicepreședinte PPE, deputat în Parlamentul European, invitat de onoare la Congresul III al PAS a spus că Moldova este astăzi, pentru toată Europa, un model de bună guvernare.

Ați dat statului cea mai bună echipă guvernamentală pe care Republica Moldova avut-o în ultimii 30 de ani. Moldova va fi sprijinită, ajutată, indiferent de dificultățile care vor apărea. Moldova nu va fi singură. România și Europa vă sunt alături”, a spus europarlamentarul

După ce Maia Sandu a fost aleasă șefă a statului în 2020, președinte interimar al PAS a devenit Igor Grosu. Vicepreședinți ai PAS erau Natalia Gavrilița, Sergiu Livinenco, Mihai Popșoi, Olesea Stamati și Liliana Nicolăescu-Onofrei.

FOTO Igor Grosu a fost ales în funcția de președinte al PAS

facebook.com/PAS

FOTO Igor Grosu a fost ales în funcția de președinte al PAS FOTO Igor Grosu a fost ales în funcția de președinte al PAS FOTO Igor Grosu a fost ales în funcția de președinte al PAS

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: