FOTO Înainte de vizita lui Iohannis, România a trimis 55 de tone de produse pentru refugiații ucraineni din Moldova
Full Article 2 minutes read

FOTO Înainte de vizita lui Iohannis, România a trimis 55 de tone de produse pentru refugiații ucraineni din Moldova

România a donat un nou lot de ajutoare umanitare pentru refugiații ucraineni din Republica Moldova. În dimineața de 16 martie, cele 55 de tone, care conțin inclusiv produse alimentare, au trecut Prutul. Donația va fi recepționată în mod oficial în cadrul unui eveniment care va începe la ora 14:00. Tot astăzi, la Chișinău este așteptat președintele României, Klaus Iohannis.

Convoiul este insoțit de secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) Adrian Dupu și secretarul general al Departamentului, Nicolae Ivășchescu. Potrivit oficialilor români, DRRM s-a implicat activ în colectarea și transportarea ajutoarelor umanitare pentru a veni în sprijinul refugiaților și pentru a ușura povara Republicii Moldova în această criză.

Cele 55 de tone de produse alimentare și non-alimentare se adaugă celor 17 tone donate de România, în urmă cu două săptămâni.

România demonstrează și de această dată că este un vecin și un prieten de încredere atât pentru Ucraina cât și pentru Republica Moldova”, a menționat secretarul de stat Adrian Dupu.

La Chișinău este așteptat și președintele României, Klaus Iohannis. La ora 18:10, acesta va susține o conferință de presă împreună cu președinta R. Moldova Maia Sandu, potrivit administrației prezidențiale de la Chișinău.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: