FOTO Peste o mie de hectare de vegetaţie uscată au fost stinse de pompieri, în ultimele 24 de ore
Full Article 2 minutes read

FOTO Peste o mie de hectare de vegetaţie uscată au fost stinse de pompieri, în ultimele 24 de ore

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au intervenit în 126 de situații pentru lichidarea a 1008 ha de vegetație uscată. Cele mai multe intervenții ale pompierilor au fost înregistrate în localități din raioanele Telenești, Cahul, Orhei, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău.

Peste 60 ha de iarbă au fost cuprinse de flăcări la Răzeni Ialoveni, iar peste 50 ha de vegetație uscată au fost compromise la Tvardița, Ceadâr – Lunga.

De intervenția salvatorilor a fost nevoie și la Telenești, unde în apropiere de localitatea Codru, focul a mistuit un teren cu iarbă uscată de peste 40 ha.

La Călărași, Onișcani, pompierii au avut misiunea să lichideze arderea care se extindea pe o suprafață de 15 ha, iar la Orhei, Pelivan, focul a mistuit 9 ha de iarbă uscată. Peste 20 ha de vegetație au fost cuprinse de flăcări la Haragâș, Cantemir, iar pompierii au lucrat mai multe ore pentru a localiza focul.

În acest context, IGSU îndeamnă repetat oamenii să nu aprindă vegetația uscată și gunoiul menajer, întrucât în condiții de temperaturi ridicate, umiditate redusă și vânt orice scânteie se poate extinde cu rapid provocând incendii de proporții.

FOTO Peste o mie de hectare de vegetaţie uscată au fost stinse de pompieri, în ultimele 24 de ore

dse.md

FOTO Peste o mie de hectare de vegetaţie uscată au fost stinse de pompieri, în ultimele 24 de ore

dse.md

FOTO Peste o mie de hectare de vegetaţie uscată au fost stinse de pompieri, în ultimele 24 de ore

dse.md

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: