FOTO Prima intervenție a pompierilor moldoveni în Grecia: au ajutat la stingerea unui incendiu din apropierea Corfu 
Full Article 2 minutes read

FOTO Prima intervenție a pompierilor moldoveni în Grecia: au ajutat la stingerea unui incendiu din apropierea Corfu 

Prima misiune a pompierilor moldoveni în Grecia. S-a întâmplat pe 17 iulie, în zona Epidaurus – din apropierea orașului Corfu. Autoritățile elene au fost alertate despre un incediu de pădure. În operațiune au fost implicate 125 de vehicule de intervenție, 12 avioane/elicoptere și peste 120 de pompieri. Din partea Republicii Moldovei au participat 10 pompieri cu trei unități de tehnică. Echipa pompierilor din țara noastră a intervenit pe o suprafață de circa 5 hectare. După mai multe ore de intervenție focarul a fost lichidat, flăcările au afectat circa 550 hectare de pădure. Informația a fost comunicată pe 18 iulie de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).  

Reprezentanții IGSU au anunțat că pompierii din Moldova au participat, pe 17 iulie, la prima misiune în Grecia. Aceștia au lichidat un incendiu de pădure din localitatea Epidaurus.

„La ora 11:57, la Unitatea nr. 4, a parvenit informația despre declanșarea unui incendiu forestier în zona Epidaurus în apropierea or. Corfu, la 137 km de Baza de Operații, unde este dislocată echipa Republicii Moldova. La momentul primirii informației, în zona de intervenție eforturile de stingere a focarelor au implicat deja 32 de echipe locale și avioane specializate în astfel de operațiuni, cu un efectiv de peste 120 de pompieri. Echipa Republicii Moldova, compusă din 10 pompieri și trei unități de tehnică specializată, a fost rapid mobilizată pentru a sprijini eforturile de stingere ale pompierilor eleni în această situație de urgență”, au comunicat reprezentanții Inspectoratului.

Se menționează că pompierii moldoveni au lucrat „cot la cot cu autoritățile elene pentru lichidarea incendiului”.

„Arderea a fost localizată către ora 20:37. Conform datelor, pentru lichidarea incendiului au intervenit 125 de vehicule de intervenție, 12 avioane/elicoptere, iar flăcările au afectat circa 550 hectare de pădure. Echipa pompierilor din țara noastră a intervenit pe o suprafață de circa 5 hectare. În seara zilei de ieri, focarele au fost localizate și lichidate cu succes datorită efortului comun a tuturor forțele implicate”, au precizat reprezentanții Inspectoratului.

Pompierii moldoveni se vor afla în Grecia până pe 15 august.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: