(FOTO) Salvatorii moldoveni au evaluat 12 blocuri prăbușite: Ce au depistat sub dărâmături
Full Article 2 minutes read

(FOTO) Salvatorii moldoveni au evaluat 12 blocuri prăbușite: Ce au depistat sub dărâmături

Ministerul Afacerilor Interne informează că salvatorii din Republica Moldova plecați în misiunea internațională în Turcia continuă căutările pentru salvarea victimelor cutremurului.

Pe parcursul zilei de 10 februarie angajații IGSU au evaluat 12 blocuri rezidențiale pentru a depista oameni aflați sub ruine. În rezultatul acțiunilor întreprinse au fost depistate două cadavre sub dărâmăturile materialelor constructive.

Tot ieri salvatorii moldoveni, la solicitarea colegilor echipei USAR-Mexic, au acordat suport cu utilaj tehnic necesar (termovizor, cameră video, laser), pentru identificarea locului sinistraților blocați  într-un bloc avariat și salvarea unei persoane.

Astfel în acest sens a fost formată o grupă mixtă Mexic-MD, fiind realizată identificarea locului victimei, extragerea căreia în continuare a fost realizată de modulul din Mexic.

Pe parcursul zilei de 11 februarie echipa Republicii Moldova de căutare salvare urbană va continua misiunea de căutare a sinistraților, dar și vor evalua starea construcțiilor avariate pentru a putea intra in zonele de risc.

Amintim că în primele ore, după preluarea misiunii, salvatorii moldoveni au reușit să salveze un băiat în vârstă de 3 ani care a rămas blocat în ruinele unui bloc mai mult de patru zile. Angajații IGSU au recuperat copilul viu și nevătămat după mai multe încercări de a ajunge sub ruinele blocului complet afectat de seism.

(FOTO) Salvatorii moldoveni au evaluat 12 blocuri prăbușite: Ce au depistat sub dărâmături (FOTO) Salvatorii moldoveni au evaluat 12 blocuri prăbușite: Ce au depistat sub dărâmături (FOTO) Salvatorii moldoveni au evaluat 12 blocuri prăbușite: Ce au depistat sub dărâmături (FOTO) Salvatorii moldoveni au evaluat 12 blocuri prăbușite: Ce au depistat sub dărâmături (FOTO) Salvatorii moldoveni au evaluat 12 blocuri prăbușite: Ce au depistat sub dărâmături


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: