FOTO/VIDEO Orașul rusesc Belgorod, bombardat. Sunt raportate victime, inclusiv în rândul copiilor
Full Article 2 minutes read

FOTO/VIDEO Orașul rusesc Belgorod, bombardat. Sunt raportate victime, inclusiv în rândul copiilor

Orașul rusesc Belgorod a fost atacat sâmbătă, 30 decembrie, în ajunul Revelionului, scrie publicația Meduza. Potrivit martorilor oculari, atacul a fost unul dintre cele mai puternice de la declanșarea războiului din Ucraina. Autoritățile locale acuză Ucraina de bombardamentul soldat până la această oră cu mai multe victime, inclusiv copii.   

Guvernatorul regiunii Belgorod, Veaceslav Gladkov, a declarat că, conform datelor preliminare, doi copii au fost uciși în urma bombardamentelor. Sunt victime, dar șeful regiunii nu le-a spus numărul.

Potrivit unor informații neconfirmate de publicația Baza, patru persoane au fost ucise și șapte au fost rănite.

După cum notează publicația „7×7”, locuitorii din Belgorod au fost informați prin mesaje de autorități că orașul este atacat, după ce a început bombardamentul. Locuitorii din Belgorod au fost rugați să închidă gazul și apa în apartamentele lor, să ia cu ei obiecte esențiale și să coboare la adăposturi.

„Toți locuitorii trebuie să meargă la adăpost. Pericolul rămâne”, a spus Viaceslav Gladkov, potrivit sursei citate.

Publicația RBC-Ucraina scrie, cu referire la surse, că atacul asupra Belgorodului a fost efectuat de „forțele de securitate și apărare” ale Ucrainei. Se spune că atacul a fost îndreptate spre ținte militare. Interlocutorul publicației a declarat că acestea sunt „măsuri generale drept răspuns la bombardamentele barbare împotriva Niprului, Harkovului, Odesei și uciderii civililor”.

ACTUALIZARE 16:35: Ministerul rus pentru Situații de Urgență anunță că cel puțin 15 persoane, printre care un copil, a murit în urma atacului împotriva orașului Belgorod. Totodată, alte cel puțin 108 persoane au fost rănite, inclusiv copii.

Publicația Meduza scris că președintele rus Vladimir Putin a fost informat despre atacul asupra orașului rusesc, aflat în apropiere de granița cu Ucraina. Dmitri Peskov a declarat că Putin a trimis de urgență ajutoare în Belgorod, pentru a oferi asistență victimelor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: