Funcționari publici din Chișinău, percheziționați în România. Operațiune specială la Brașov, la cererea procurorilor moldoveni
Full Article 2 minutes read

Funcționari publici din Chișinău, percheziționați în România. Operațiune specială la Brașov, la cererea procurorilor moldoveni

Direcția Națională Anticorupție (DNA) din România a desfășurat mai multe activități într-o cauză ce vizează funcționari publici din Chișinău. Aceștia ar fi săvârșit infracțiuni de „abuz de putere și delapidarea mijloacelor din fonduri externe”, comise în legătură cu gestionarea fondurilor destinate refugiaților din Ucraina. Prin urmare, procurorii din România au percheziționat domiciliul a doi cetățeni moldoveni, aflat în județul Brașov. Documentele găsite în imobilul acestora, potrivit DNA, au fost transmise autorităților din Republica Moldova. 

Instituția română a declarat că procurorii din cadrul DNA au desfășurat mai multe activități într-o cauză ce vizează săvârșirea, de către funcționari publici din Chișinău, a unor infracțiuni de „abuz de putere și delapidarea mijloacelor din fonduri externe”, comise în legătură cu gestionarea fondurilor obținute din surse externe, destinate refugiaților din Ucraina.

Se menționează că activitățile au fost desfășurate de DNA „urmare a unei cereri de asistență judiciară internațională în materie penală, formulată de autoritățile din Republica Moldova – Procuratura Republicii Moldova – Procuratura Anticorupție”.

Concret, printre altele, în baza unui mandat de percheziție domiciliară, emis de judecătorii Tribunalului Brașov, a fost efectuată și o percheziție domiciliară la un imobil din orașul Predeal, județul Brașov, deținut de doi cetățeni moldoveni, ocazie cu care au fost ridicate mai multe documente”, a precizat instituția română.

Reprezentanții Direcției au adăugat că „toate înscrisurile au fost transmise de către procurorii din cadrul DNA – Serviciul de Cooperare Internațională și Programe autorităților din Republica Moldova pentru continuarea cercetărilor”.

NM a solicitat mai multe informații de la reprezentanții Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova. Deocamdată nu avem un răspuns.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: