Furnizorii de telefonie, afectați de vremea neprielnică. ANRCETI a activat celula de criză
Full Article 1 minutes read

Furnizorii de telefonie, afectați de vremea neprielnică. ANRCETI a activat celula de criză

Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) a activat celula de criză, în contextul în care, furnizorii de telefonie se confruntă cu probleme legate de asigurarea continuității prestării serviciilor utilizatorilor finali.

Potrivit ANRCETI, în cazul Orange Moldova, rețeaua nu este afectată major. În ceea ce ține de Moldcell, „staționează parțial legătura mobila Node B și BTS din Chișinău, iar cele mai afectate sunt sectoarele Botanica și Buiucani”.

Referitor la Moldtelecom, ANRCETI informează că din lipsa de energie electrică nu funcționează mai multe centrale telefonice automate și stații telefonice de bază mobile.

Menționăm că salvatorii au intervenit în mai multe situații de risc în urma ploilor torențiale cu vânt puternic, care au fost înregistrate în noaptea de 5 spre 6 august. Astfel, echipele de intervenție au fost solicitate pentru înlăturarea și defrișarea copacilor și crengilor prăbușite în localitățile din raioanele Briceni, Edineț, Dondușeni și Leova.

Totodată, peste 40 de localități au rămas fără lumină în urma precipitațiilor abundente.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: