Furnizorul de servicii bancare Revolut încetează să mai opereze aplicația Lite App. Cum va afecta Moldova
Full Article 3 minutes read

Furnizorul de servicii bancare Revolut încetează să mai opereze aplicația Lite App. Cum va afecta Moldova

Furnizorul britanic de sevicii bancare Revolut a anunțat despre încetarea activității Revolut Lite App. Astfel, după un an de activitate, serviciul nu va mai fi disponibil în Moldova. 

Fintech-ul Revolut va înceta să mai opereze serviciul Revolut Lite App începând cu 20 iulie. Despre acest lucru s-a aflat în urma unei scrisori trimise de Revolut utilizatorilor săi.

Aceasta nu a fost o decizie ușoară, dorim să vă mulțumim pentru sprijinul și loialitatea dumneavoastră”, se menționa în scrisoare.

În scrisoare se explică faptul că încetarea activității Revolut Lite nu înseamnă că compania nu va reveni pe piața moldovenească. „Am luat decizia strategică de a ne concentra pe oferirea unei game complete de servicii atunci când intrăm pe noi piețe”, a comunicat Revolut.

Într-un comentariu pentru NM în legătură cu decizia, reprezentanții Revolut au declarat: „După ce ne-am consultat cu clienții noștri, a fost clar că clienții Revolut Lite din toate piețele doresc să utilizeze toate capacitățile aplicației. Privind spre viitor, obiectivul nostru este de a ne îmbunătăți ofertele, concentrându-ne pe un set mai cuprinzător de servicii care să răspundă mai bine nevoilor clienților noștri de pe aceste piețe. Această schimbare strategică ne permite să investim în mai multe caracteristici și funcții care oferă mai multă valoare și o experiență mai integrată”.

Revolut a început să funcționeze în Moldova pe 20 iunie 2023, cu versiunea limitată a aplicației Lite App.

O singură funcție Revolut era disponibilă pentru utilizatorii din Moldova – trimiterea de bani către alți utilizatori sau de pe un card bancar pe altul. Banii puteau fi trimiși atât utilizatorilor din Moldova, cât și celor din străinătate. Atunci când compania a venit pe piața din țara noastră a anunțat posibilitatea de a trimite mijloace financiare de pe un card pe altul fără comision.

În țările în care este disponibilă versiunea completă a Revolut sunt disponibile multe alte caracteristici, cum ar fi un serviciu de schimb valutar fără comisioane bancare și posibilitatea de a cumpăra acțiuni, precum și criptomonede.

***

După ce Revolut Lite App nu va mai fi disponibil, posibilitatea de a trimite bani de pe un card pe altul fără comision în Moldova rămâne cu serviciul MIA, lansat de Banca Națională a Moldovei.

Notă: În versiunea inițială a acestui articol se mențiiona că Revolut părăsește piața din Moldova. De fapt, compania a renunțat la versiunea limitată a aplicației Revolut Lite App, care va deveni astfel indisponibilă pe piața moldovenească. NM aduce scuze pentru această inexactitate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: