Gata cu compensațiile la facturi. Buzu: „Sperăm că zilele reci nu vor dura mult”
Full Article 2 minutes read

Gata cu compensațiile la facturi. Buzu: „Sperăm că zilele reci nu vor dura mult”

Începând cu luna aprilie, locuitorii Republicii Moldova nu vor mai beneficia de compensații la facturil. Informația a fost confirmată, pe 4 aprilie, de către ministrul Muncii și Protecției Sociale Alexei Buzu, după ședința Guvernului.

Nu, nu este posibil. Compensațiile pentru perioada rece a anului se finalizează la sfârșitul lunii martie. Sperăm că zilele reci nu vor dura atât de mult. Pentru acest guvern a fost important să depășim cu bine această iarnă, au fost luate decizii extrem de complicate, toți colegii mei din ministere au trebuit să facă reduceri din bugetele proprii pentru a ne asigura că avem resursele necesare pentru a asigura compensațiile în această perioadă. Înțelegem că există această problemă, dar trebuie să fim foarte prudenți cu modul în care gestionăm resursele. Urmează o nouă perioadă rece și trebuie să ne pregătim temeinic și pentru aceasta”, a declarat Buzu.

Amintim că cinci miliarde de lei au fost alocate de Guvern pentru a oferi compensații la facturi în perioada rece a anului. Totodată, circa 40 de mii de familii au beneficiat de un suport financiar suplimentar în valoare de 700 de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: