(VIDEO) Vor primi încă câte 700 de lei lunar. Ministerul Muncii anunță un nou suport financiar pentru familiile vulnerabile
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Vor primi încă câte 700 de lei lunar. Ministerul Muncii anunță un nou suport financiar pentru familiile vulnerabile

Circa 40 de mii de familii vor beneficia de un suport financiar suplimentar în valoare de 700 de lei. Despre aceasta a anunțat astăzi, 25 noiembrie, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, în cadrul unei conferințe de presă.

„Astăzi anunțăm că se lansează un nou program, care vizează circa 40 de mii de gospodării vulnerabile și care vor beneficia timp de șase luni de un ajutor financiar în valoare de 700 de lei lunar. Este suplimentar programelor deja existente, ajutorului pentru perioada rece a anului sau ajutorului social sau compensațiilor acordate în factură. Vorbim despre gospodării vulnerabile, familii cu trei sau mai mulți copiii, familii în componența cărora sunt persoane cu dizabilități, femei însărcinate sau care alăptează sau familii monoparentale cu orice număr de copiii”, a declarat Marcel Spatari.

Aceste familii vor fi identificate de comisii, care vor fi constituite la nivel local și comunicarea cu aceste comisii se va face prin intermediul platformei informaționale pe care Ministerul a dezvoltat-o în ultimele luni.

Amintim că cinci miliarde de lei va aloca Guvernul pentru a oferi compensații la facturi în perioada rece a anului.

Prețurile pentru consumatorii casnici de gaze naturale, în limita plafonului, vor fi următoarele:

  • 12 lei/m3 pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică foarte ridicată, ceea ce înseamnă că la tarifele actuale valoarea compensației va fi de 17,27 lei/m3. Valoarea maximă a compensației în factură pentru această categorie va fi de 3110 lei;
  • 14 lei/m3 pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică ridicată, respectiv compensația de 15,27 lei/m3. Valoarea maximă a compensației: 2750 lei;
  • 17 lei/m3 pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică medie, respectiv compensația 12,27 lei/m3.
  • 24 lei/m3 pentru consumatorii cu vulnerabilitate energetică scăzută, respectiv compensația 5,27 lei/m3.

Pentru consumatorii casnici de energie termică, volumul maxim compensat va fi stabilit la 1,3 GCal/lună/loc de consum.

Consumatorii cu vulnerabilitate energetică foarte ridicată vor plăti un tarif final de 1450 lei, cei cu vulnerabilitate energetică ridicată 1700 lei, cei cu vulnerabilitate energetică medie 1950 lei, iar cei cu vulnerabilitate scăzută 2500 lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: