Gata cu reclamele zgomotoase de la TV? Modificările aprobate de Parlament, privind Codul serviciilor media audiovizuale
Full Article 1 minutes read

Gata cu reclamele zgomotoase de la TV? Modificările aprobate de Parlament, privind Codul serviciilor media audiovizuale

Posturile TV vor fi obligate să difuzeze conținut regulat și publicitar cu același volum sonor. Modificări la Codul serviciilor media audiovizuale a fost votat pe 13 iulie în prima lectură de Parlament.

Modificările au fost propuse după ce acum o lună, șapte posturi de televiziune au fost sancționate de către Consiliul Audiovizualului (CA) cu amenzi în sumă de 49 000 de lei pentru că au permis devieri ale nivelului tăriei sonore.

Codul Serviciilor Media Audiovizuale al Republicii Moldova conține deja o interdicție similară. Prin modificările legislative aprobate în prima se propune limitarea cotei privind poziția dominantă în formarea opiniei publice de la 35% la 25%.

Modificarea legislativă respectivă este prevăzută în Planul măsurilor pentru limitarea influenței excesive a intereselor private asupra vieții economice, politice și publice (deoligarhizare), aprobat de Comisia Națională pentru Integrare Europeană.

Documentul conține acțiunile planificate de autorități pentru implementarea măsurilor propuse de Comisia Europeană în Avizul său privind cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Proiectul de modificare a Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova a fost votat, în prima lectură, de 56 de deputați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: