„„Gazprom” finanțează armata ucraineană”. Tofilat va dona jumătate din salariul său de la Moldovagaz
Full Article 3 minutes read

„„Gazprom” finanțează armata ucraineană”. Tofilat va dona jumătate din salariul său de la Moldovagaz

Sergiu Tofilat, membru în Consiliul de Observatori al Moldovagaz, a anunțat că își va dona jumătate din salariu armatei Ucrainei, care luptă împotriva agresiunii militare ruse de peste doi ani. Este vorba despre 540 000 de lei. Sergiu Tofilat a explicat că a luat decizia pe motiv că concernul rus Gazprom, care este acționar majoritar la Moldovagaz, i-a refuzat inițiativa privind reducerea lefurilor membrilor Consiliului de Observatori al companiei. 

Într-un videoclip publicat pe 4 iunie, Sergiu Tofilat a anunțat că, în luna ianuarie, a solicitat adunării acționarilor Moldovagaz să reducă salariile membrilor Consiliului de Obeservatori al companiei, printre care se numără și el însuși. Acesta a precizat că i-a preîntâmpinat pe acționari că, în cazul unui refuz, își va dona jumătate din salariu armatei ucrainene. Sergiu Tofilat a comunicat că, pe 29 mai, a avut loc adunarea acționarilor Moldovagaz, iar Gazprom nu a fost de acord cu solicitarea sa. Astfel, expertul în energetică urmează să doneze jumătate din leafa sa Forțelor armate ale Ucrainei.

Acuma lasă-i să se lămurească la Kremlin de ce Gazprom finanțează armata ucraineană”, a declarat Tofilat.

Acesta a explicat și de ce a ales să-și doneze o parte din salariu armatei Ucrainei. „Procedez anume așa, pentru că, datorită curajului și rezistenței soldaților ucraineni, ne simțim în siguranță la noi acasă”, a spus el.

Menționăm că și recent, în cadrul unei emisiuni online, Sergiu Tofilat a confirmat că va transfera jumătate din salariul său anual în contul armatei Ucraine, precizând că este vorba despre 540 mii de lei.

După declarațiile făcute de Sergiu Tofilat, șeful Moldovagaz, Vadim Ceban a venit cu o reacție referitor la salariile membrilor Consiliului de Observatori la Moldovagaz. „Pentru a evita speculațiile cu privire la remunerarea membrilor Consiliului de Supraveghere al SA „Moldovagaz”, aș dori să subliniez faptul că aceste plăți sunt efectuate din veniturile proprii ale companiei și nu sunt reflectate în tariful pentru gazele naturale. Mai mult, SA „Moldovagaz” nu a solicitat niciodată Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică includerea acestor sume în tariful la gazele naturale pentru consumatorii finali”, a scris Ceban pe canalul său de Telegram.

***

Precizăm că cel mai mare acționar Moldovagaz este Gazprom, care controlează 50% din acțiuni. Alte 35,3% sunt deținute de Guvernul Republicii Moldova, iar 13,44% – regiunea transnistreană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: