Germania introduce controale la toate punctele de frontieră terestră 
Full Article 2 minutes read

Germania introduce controale la toate punctele de frontieră terestră 

Ministerul de Interne al Germaniei a anunțat că, începând cu 16 septembrie, vor fi introduse controale la toate granițele terestre ale țării. Măsura prevedere includerea unor posturi de poliție fixe și mobile, precum și posibilitatea de a refuza intrarea în țară. Prin aceste controale se dorește mai multă protecție împotriva amenințărilor precum terorismul islamic și criminalitatea, relatează Meduza

Controalele la granițele cu Franța, Luxemburg, Țările de Jos, Belgia și Danemarca vor fi introduse timp de șase luni, a precizat Ministerul de Interne al Germaniei. Această măsură va include posturi de poliție fixe și mobile, precum și posibilitatea de a refuza intrarea.

Potrivit Ministerului, controalele sunt deja în vigoare la granițele cu Polonia, Republica Cehă, Austria și Elveția, din octombrie 2023. 

Controalele la frontieră ar trebui să ofere protecție împotriva amenințărilor precum terorismul islamic și criminalitatea, a spus ministrul Nancy Feather. În plus, decizia a luat în considerare povara generală asupra Germaniei – mai ales având în vedere capacitatea limitată de a găzdui și integra 1,2 milioane de refugiați din Ucraina și solicitanți de azil din alte țări.

Potrivit ministrului de interne Nancy Feather, Germania va fi obligată să-și intensifice controalele la frontiere până când va fi instituit un nou sistem european comun de azil și vor fi luate măsuri suplimentare pentru a consolida securitatea frontierelor externe ale UE. 

Sursa a menționat că la sfârșitul lunii iunie curent, în orașul german Solingen, un cetățean sirian care a cerut azil a atacat cu un cuțit vizitatorii unui festival. Trei persoane au murit. După aceasta, ministrul de interne Nancy Feather a spus că este necesar să se înăsprească legile care reglementează prezența străinilor în Germania și să se deporteze pe oricine nu are pașaport german și „glorifică actele teroriste din această țară”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: