Gospodării înnămolite și culturi agricole distruse. Consecințele ploilor torențiale
Full Article 2 minutes read

Gospodării înnămolite și culturi agricole distruse. Consecințele ploilor torențiale

Ploile torențiale din ziua de 22 iunie au provocat pagube în mai multe localități din Republica Moldova, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. În acest sens, salvatorii au intervenit pentru lichidarea consecințelor.

Pompierii au fost solicitați pentru a interveni la pomparea apei din trei gospodării din localitatea Șirăuți, raionul Briceni. La Căușeni, în localitatea Cârnățenii Noi, precipitațiile au dus la scurgeri intensive a apei în pantă, fiind înnămolite mai multe gospodării.

Ploaia a făcut ravagii și în raionul Ialoveni. Salvatorii au intervenit în satul Hansca, unde au evacuat nămolul din grădinile oamenilor și au pompat apa din 8 fântâni.

În localitatea Scoreni din raionul Strășeni, precipitațiile abundente au deteriorat conducta unui sistem de irigare pe o lungime de 100 de metri. În raionul Leova apa a afectat cel puțin 5 gospodării, iar peste 40 de păsări domestice au fost nimicite de apă.

De intervenția angajaților IGSU a fost nevoie în localitatea Buțeni, raionul Hâncești, unde apa a intrat în patru gospodării și a afectat mai multe drumuri locale. Prejudicii au fost înregistrate și în localitățile Ciorești și Grozești, raionul Nisporeni, fiind afectate peste 4 km de drumuri locale.

Totodată, ploaia a distrus culturi agricole în raioanele Soroca și Nisporeni.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: