Grecia: ar putea fi introduse taxe pentru vizitatorii insulelor Santorini și Mykonos. Nu pentru toți
Full Article 2 minutes read

Grecia: ar putea fi introduse taxe pentru vizitatorii insulelor Santorini și Mykonos. Nu pentru toți

Autoritățile Greciei intenționează să introducă o taxă de 20 de euro pentru pasagerii navelor de croazieră care sosesc pe insulele Santorini și Mykonos în plin sezon estival. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul țării, Kyriakos Mitsotakis, care a precizat că măsura are drept scop prevenirea supraturismului. 

În cadrul unei conferințe de presă din 8 septembrie, Mitsotakis a declarat că Grecia nu se confruntă cu o problemă structurală de turism excesiv. Dificultățile cauzate de afluxul de turiști persistă doar în unele destinații, în săptămâni și luni anumite. Oficialul a evidențiat faptul că insulele Santorini și Mykonos sunt împovărate deja de numărul mare de nave de croazieră care sosesc acolo, ceea ce a derminat autoritățile țării să intervină. Astfel, el a declarat că se dorește introducerea unei taxe în valoare de 20 de euro, în timpul sezonului estival, pentru turiștii care ajung pe cele două insule la bordul navelor de croazieră.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a menționat că Guvernul de la Atena mai intenționează să reglementeze numărul de nave de croazieră care pot sosi în același timp în anumite destinații. De asemenea, va obliga insulele să introducă reglementări de mediu și să rezolve problema lipsei de apă.

Autoritățile din Grecia doresc, de asemenea, să majoreze impozitul pentru chiriile pe termen scurt și să interzică acordarea de licențe noi pentru acest tip de dare în chirie în centrului orașului Atena, ca să mărească stocul de locuințe pentru rezidenții permanenți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: