Grigore Caramalac, alias Bulgaru, a fost reținut la Moscova. Ce spune Procuratura Generală? (UPDATE)
Full Article 2 minutes read

Grigore Caramalac, alias Bulgaru, a fost reținut la Moscova. Ce spune Procuratura Generală? (UPDATE)

Interlopul Grigore Caramalac, alias Bulgaru, a fost reținut la Moscova. Informația a fost publicată de agenția TASS pe 1 februarie. Jurnaliștii ruși fac trimitere la propriile surse din cadrul poliției. Reprezentanții Procuraturii Generale de la Chișinău nu dețin deocamdată informații noi la acest subiect.

„Grogire Caramalac a fost reținut la unul dintre aeroporturile din capitală, după aterizare”, scriu jurnaliștii ruși.

Contactată de NM, reprezentanta Procuraturii Generale Maria Vieru a precizat: „Până la această oră, Procuratura Generală a Republicii Moldova nu a primit vreo înștiințare oficială cu privire la reținerea persoanei anunțate în căutare internațională. În funcție de informațiile care vor fi prezentate de autoritățile competente ale Federației Ruse, vom decide asupra acțiunilor ulterioare în conformitate cu procedurile legale”.

***

Caramalac este dat în căutare internațională. Pe numele său au fost inițiate două dosare penale: pentru șantaj și pentru tentativă de omor. Acțiunile infracționale ale lui Caramalac au fost documentate în anul 2016-2017 de către ofițerii de investigație a Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații de comun cu procurorii PCCOCS.

În 2008, Caramalac a primit cetățenia Rusiei, cu toate că de la sfârșitul anilor 90 se afla în urmărire. Autoritățile a solicitat în repetate rânduri extrădarea lui Caramalac, însă Rusia a refuzat. Ulterior, autoritățile de la Moscova au solicitat materialele din dosarul său penal. În 2013, procurorul general de atunci, Andrei Pîntea, a dispus transmiterea către responsabilii din Rusia a dosarului penal în care figurează Caramalac. Ulterior, însuși Caramalac a spus jurnaliștilor că, în Rusia, dosarul său penal a fost închis.

Pe 19 octombrie 2020, PCCOCS a precizat că a fost clasată o singură cauză penală în care era vizat Grigore Caramalac, însă rămân în vigoare alte două.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: