PCCOCS, despre clasarea unei cauze penale pe numele lui Caramalac: mai are alte două
Full Article 2 minutes read

PCCOCS, despre clasarea unei cauze penale pe numele lui Caramalac: mai are alte două

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) vine cu precizări privind informația vehiculată în presă, despre clasarea cauzelor penale și încetarea mandatului de arest emis pe numele lui Grigore Caramalac, cunoscut ca Bulgarul. Într-un comunicat de presă, reprezentanții instituției atrag atenția că a fost clasată o singură cauză penală, însă rămân în vigoare alte două.

Astfel, potrivit PCCOCS, actualmente, Grigore Caramalac este învinuit în alte două cauze penale, pornite în temeiul unei bănuieli de șantaj și tentativă de omor.

Pe ambele cauze penale sunt emise mandate de arest pe termen de 30 de zile. Acțiunile infracționale ale lui Caramalac au fost documentate în anul 2016-2017 de către ofițerii de investigație a Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații de comun cu procurorii PCCOCS.

Procurorii au confirmat că una dintre cauzele penale în care este vizat Grigore Caramalac a fost clasată.

„Decizia procurorului din cadrul PCCOCS de a fi clasată o cauză penală și încetat mandatul de arest aplicat în privința lui Grigore Caramalac a fost luată în baza hotărârii din data de 11.08.2020, emisă de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, pe cauza penală transmisă anterior autorităților de drept din Rusia. Această cauză penală NU are vreo legătură procesuală cu cauzele documentate în anul 2016-2017”, se arată în comunicat.

În prezent, Grigore Caramalac figurează în continuare în bazele de date ca fiind anunțat în căutare internațională.

Reacția vine după ce, în presă, s-a vehiculat informația că Grigore Caramalac a „scapat basma curată de toate acțiunile sale criminale săvârșite în anii 90”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: